Lietuvos rinktinės atstovams sunku pamiršti, kaip 6 tūkst. gerbėjų pernai žaliai dažė arenos tribūnas Kelne (Vokietija).

„Turbūt dabar jau nebebus tokios minios kaip praėjusiame Europos čempionate. Bet džiaugsimės tais, kurie atvažiuos. Manau, tokių vis tiek bus – lietuvių visur atsiranda“, – išvykdamas į Manilą Delfi sakė nacionalinės komandos treneris Kazys Maksvytis.

Išties – atsiras ir už 9 tūkst. km nuo Lietuvos esančioje Filipinų sostinėje.

Bet kiek jų mojuos trispalvėmis ir tvatins būgnus „Mall of Asia“ arenoje, prognozuojama atsargiai.

Bene labiausiai atpažįstamas Lietuvos rinktinės sirgalius Tomas Balaišis-Sėkla yra tikras dėl kiek daugiau nei šešių dešimčių aistruolių, kurie išvyko pasidalinę į dvi grupes.

O įvykio vietoje prie šio branduolio, anot daugiau nei du dešimtmečius nacionalinę komandą lydinčio vilniečio, gali prisijungti gal du, gal tris kartus daugiau tautiečių.

„Galvoju, kad bus keli šimtai lietuvių. Daugiausiai – trys. Nebent rinktinei labai gerai eitųsi, ir pagavę emocinę bangą į vėlesnius etapus atskubėtų daugiau sirgalių. Bet pamatysime pirmosiose rungtynėse, o kol kas tiesiog spėlioju spręsdamas pagal bendrą susidomėjimą“, – svarstė T. Balaišis.

Prieš ketverius metus pirmame planetos pirmenybių etape Donguane tuomet Dainiaus Adomaičio treniruotą ekipą palaikė maždaug keturios šimtinės žaliamarškinių.

Kinijoje jiems teko gerokai pavargti ieškant įvairiausių kompromisų su vietos pareigūnais ir arenos apsauga. O šįsyk nepatogumų iškilo dar gerokai prieš čempionatą – planuojant kelionę.

Anot T. Balaišio, dėl to atsakinga pasikeitusi Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) politika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją