26-erių metų NBA žvaigždė, pastaraisiais metais Jutos „Jazz“ gretose vidutiniškai rinkęs net po 25,6 taško (12-as rezultatas visoje lygoje), o vieną vakarą sušveitęs ir 49-is bei taip užfiksavęs karjeros rekordą, labai arti savo vidurkio buvo ir per mačą su mūsiškiais.

Lauri per 32 minutes sukaupė 24 taškus (4/8 dvitaškiai, 2/9 tritaškiai, 10/10 baudų), 7 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius bei 3 rezultatyvius perdavimus.

Dramatišką pergalę suomiai Tamperėje išplėšė po to paties L. Markkaneno itin netaiklaus metimo per Tomą Dimšą, kai kamuolį nuo Roko Jokubaičio galvos nuėmęs Mikaelis Jantunenas spėjo jį pasiųsti į krepšį.

Net ir tapęs rezultatyviausiu susitikimo žaidėju, L. Markkanenas neliko patenkintas savo asmeniniu pasirodymu, ypač dėl pramestų 7 tritaškių.

„Kamuolį savo rankose jaučiau gerai, bet nežinau, dėl adrenalino ar ko, tačiau dauguma mano metimų buvo šiek tiek per stiprūs. Aš nežaidžiau tokiu lygiu, kokiu norėčiau. Žinoma, dar reikia pagauti tą ritmą, nes paskutines rungtynes žaidžiau dar balandžio pradžioje“, – pasakojo puolėjas.

L. Markkanenui labiausiai patiko tai, kad tiek jis, tiek jo komandos draugai sugebėjo rinkti lengvus taškus.

„Laimėti prieš Lietuvą – puiki vasaros pradžia. Net ir padarę nemažai klaidų kaip komanda, mes radome energijos ir valios pasiekti pergalę. Liko dar daug ką nušlifuoti iki pasaulio čempionato, bet tam yra ir laiko. Turiu priprasti prie mūsų rotacijos, nes rinktinėje yra ir keletas naujų vyrukų, taigi šiek tiek užtruks, kol išmoksime žaisti kartu. Liko dar pora savaičių iki išvykos į Aziją, tad turime susikaupti.

Vienas pozityvus dalykas yra tas, kad mes pelnėme pakankamai nemažai lengvų taškų dėl perdavimų ir įkirtimų. Bet turime dar geriau dalintis kamuoliu. Kai pamatydavau, kad varžovai, grįždami į gynybą, atsuka savo nugaras, verždavausi ir atakuodavau. Tam daug treniravausi ir labai smagu matyti, kad galiu tai perkelti ir į rungtynes“, – pridūrė jis.

Tuo metu po patirtos nesėkmės K. Maksvytis pripažino, kad ginantis prieš ryškiausią opoenentų žvaigždę veikė ne viskas.

„Žinojome, kad L. Markkanenas mėgsta mesti, bet nemėgsta nusimesti kamuolio, tad jį dvigubinome. Gal kiek netikėta, kad geriausiai su juo tvarkėsi Eimantas Bendžius. Gaila, pats Eimantas prametė savo metimus, kurie buvo gana logiški. Tas taiklumas ateis. Manau, L. Markkanenui per daug davėme ervdės ir leidome žaisti vienas prieš vieną“, – sakė jis.

Kitas iššūkis lietuvių laukia trečiadienį, rugpjūčio 9 d., kuomet Orleano mieste jie galynėsis su Prancūzija.

Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse yra pasiekusi dvi pergales – 100:72 įveikta Ukraina, 104:102 – Gruzija.

Pasaulio krepšinio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse: Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai turnyrą pradės Filipinų sostinėje Maniloje ir D grupėje varžysis su Meksika, Juodkalnija bei Egiptu.

Suomija taip pat kovos čempionate – E grupėje jų laukia Vokietija, Australija ir Japonija.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 08 09 d. 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 d. 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 d. 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 d. Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 d. Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją