Lietuvos rinktinė šeštadienį Panevėžyje 100:72 pranoko Ukrainos nacionaline komandą.

Kadangi mačui registruotas nebuvo Rokas Jokubaitis, K. Maksvytis liko su vienu tikru įžaidėju – Vaidu Kariniausku. Galiausiai treneris nusprendė išmėginti M. Jogėlą atakų organizatoriaus pareigose, kurių jis kartais imdavosi žaisdamas Klaipėdos „Neptūne“.

„Norėjome išsibandyti, ar jis, įmestas į baseiną, išplauks. Na, beveik dvigubą dublį surinko – 7 rezultatyvūs perdavimai ir 4 klaidos. Kaip jaunam žaidejui, vis tiek bendrąja prasme, įspūdis neblogas. Galbūt kitą kartą išmėginsime Matą jo natūralesnėje pozicijoje“, – po mačo vertino strategas.

Pats M. Jogėla neslėpė, kad būta jaudulio.

„Ne savo pozicijoje žaidžiau, buvo jaudulio, neslėpsiu. Bet vėliau įsivažiavau ir viskas neblogai. Paskubėjau su keliais perdavimais, bet manau, kad viskas normalu.

Nesu tikras įžaidėjas, bet treneris pastūmė į šią poziciją, gerai jaučiuosi. Reikia geriau pažinti komandos draugus ir neskubėti su kai kuriais sprendimais. Nežaidė R. Jokubaitis ir turėjo jį kažkas pakeisti“, – kalbėjo puolėjas.

Mačą jis baigė per 22 minutes pelnęs 8 taškus, atkovojęs 6 kamuolius, išdalinęs 7 perdavimus ir suklydęs 4 kartus.

Nepaisant solidaus galutinio rungtynių skirtumo, krepšininkas pripažino, kad nebuvo taip lengva, kaip gali rodyti rezultatas.

„Sunkios rungtynės. Varžovai tikrai spaudė, ypač įžaidėjus. Trūko susikalbėjimo gynyboje, bet čia normalu, juk pirmos rungtynės. Svarbu pasiekėme pergalę ir važiuojame toliau. Pirmose rungtynėse visada būna daug klaidų, bet neabejoju, kad kitose rungtynėse bus viskas daug geriau“, – kalbėjo kitą sezoną Ispanijoje žaisiantis M. Jogėla.

Jis pirmą kartą pateko į vyrų rinktinės kandidatų sąrašą, kuriame be M. Jogėlos – dar 17 narių.

„Gerai jaučiuosi, rezervinė rinktinė daug davė – ten buvo geros treniruotės. Smagu su tokiais vyručiais padirbėti, daug patarimų, daug pastabų“, – džiaugėsi jis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje. Iki šio Lietuvos rinktinė sužais dar 7 kontrolines rungtynes – artimiausios jų jau antradienį su Sakartvelu.

Pasaulio pirmenybėse lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:


  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją