Tiek Lietuva, tiek Juodkalnija dar sekmadienį užsitikrino vietą antrame pirmenybių etape, o antradienį pakovos dėl D grupės lyderių pozicijos ir papildomo taško taupyklėje.

K. Perry indėlis į juodkalniečių sėkmę – vienas didžiausių: nusileidžia tik N. Vučevičiaus statistikai.

„Natūralizuotas“ amerikietis vidutiniškai per mačą Maniloje renka po 13,5 taško ir 7 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, klysta po du sykius.

„Gerai pradėti turnyrą dviem pergalėmis, bet tuo pačiu žinome, kad galime žaisti geriau. Kol kas darome daugokai klaidų“, – sakė K. Perry.

Delfi paklaustas, ar juodkalniečiai jaučiasi esantys pakeliui link skambesnių pergalių, pavyzdžiui, prieš Lietuvą, 183 cm ūgio gynėjas traukė pečiais.

„Sunku pasakyti. Manau, žaidžiame visai neblogai, pasiekėme santykinės sėkmės. Suprantame, kad galime ir turime dar patobulėti. Reikės padaryti atitinkamų korekcijų ir pabandyti laimėti dar kartą.

Pažįstame Lietuvos komandą. Akivaizdu, kad jos dosjė ir sudėtis kalba patys už save. Turėsime sužaisti geriau nei iki šiol tiek gynyboje, tiek puolime, taip pat daugiau dėmesio skirti atšokusiems kamuoliams. Laukia tikras 40 minučių mūšis“, – atsiliepė K. Perry.

Kendrickas Perry

Juodkalniečiai susipažino su lietuviais aikštėje dar atrankoje į planetos pirmenybes. Tuomet Lietuvos rinktinė laimėjo tiek namuose (90:73), tiek išvykoje (56:65).

K. Perry žaidė tik rungtynėse Kaune, kuriose pelnė 21 tašką ir buvo rezultatyviausias.

„Buvo labai kietas žaidimas, taktinė kova. Lietuviai dominavo „po lenta“, ir tai lėmė mūsų pralaimėjimą“, – prisiminė krepšininkas.

Beje, dar geriau nei kitus būsimus varžovus jis pažįsta savo tiesioginį oponentą Roką Jokubaitį, kadangi abu legionieriaus duoną kremta Ispanijoje.

K. Perry atstovauja Malagos „Unicaja“, R. Jokubaitis – „Barcelona“.

„Praėjusiame sezone vienas prieš kitą žaidėme daug kartų. Pralaimėjome jiems Karaliaus taurės turnyre, paskui pasiekėme revanšą ACB lygos pusfinalyje. Gerai vienas kitą žinome, bus įdomu pasilyginti atstovaujant ne klubams, o rinktinėms“, – apie tarpusavio akistatą kalbėjo R. Jokubaitis.

Kendrickas Perry

Vis dėlto plačiajai publikai įdomiausia, kas bus pranašesnis NBA galiūnų dvikovoje: N. Vučevičius iš Čikagos „Bulls“ ar J. Valančiūnas iš Naujojo Orleano „Pelicans“.

„Tai – du NBA įsitvirtinę vyrukai, kurių karjeros daug ką pasako. Bus smagi dvikova. Mano darbas – palengvinti Nikolos gyvenimą pristatant jam kamuolį kuo patogesnėje pozicijoje“, – sakė K. Perry.

Be minėtų pasimatymų atrankoje į planetos pirmenybes, lietuviai ir juodkalniečiai yra sužaidę dar vieną tarpusavio mačą. 2013 metais Europos čempionato pirmajame etape pranašesnė taip pat buvo Lietuva – 77:70.

Primename, kad pirmuose dviejuose turnyro Filipinų sostinėje turuose abi ekipos pranoko Egiptą ir Meksiką.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Juodkalnijos antradienį prasidės 15.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją