Antro etapo J grupės varžybas laimėjusiems lietuviams jau puikiai pažįstama „Mall of Asia“ arena Maniloje nuo šiol – viso turnyro epicentras.

Treniruotis čia pradeda kitų grupių barjerus įveikusios komandos, o antradienį startuos ir lemiama pirmenybių fazė.

Atkrintamąsias varžybas atidarys lietuvių ir serbų dvikova, per dešimtmečius tapusi ne tik Europos krepšinio klasika.

Istorija, kurią regėdami užaugo dabartinės kartos krepšininkai, ketvirtfinalį verčia principiniu, bet antrą vietą I grupėje užėmę Serbijos ekipos atstovai rungtynių išvakarėse demonstravo kuklumą.

„Žaisime su nepralaiminčia komanda, kuri puikiai ginasi, tiksliai žino, ko nori, turi komandinę dvasią. Žvelgiant iš mūsų varpinės, antradienį neužteks vien gerai gintis, reikės ir protingai organizuoti puolimą. Bus labai svarbu rasti teisingą balansą tarp gynybos ir puolimo“, – sakė ekipos vyriausiasis treneris Svetislavas Pešičius.

„Lietuva – labai gera komanda ir parodė tai rungtynėse su amerikiečiais. Jie žaidžia labai kietai, energingai – turėsime su tuo kažkaip tvarkytis, atsakyti. Bet lietuviai yra šio ketvirtfinalio favoritai.

Manau, jie jau pamiršo tą pergalę prieš JAV, susikaupė iš naujo ir puls mus visomis išgalėmis. Spėčiau, kad antradienį jie žais net dar geriau“, – komentavo pagrindinis serbų vidurio puolėjas Nikola Milutinovas.

Kitą sezoną Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klube karjerą tęsiančiam 28-erių 212 cm ūgio krepšininkui Maniloje reikalai iki šiol klojosi puikiai. Būtent N. Milutinovas yra naudingiausias serbų gretose (vid. 23,6 balo) ir savo būsimą tiesioginį oponentą Joną Valančiūną lenkia tiek pagal pelnomus taškus (14), tiek pagal atkovotus kamuolius (9,6).

Vis dėlto paklaustas apie šią mikrodvikovą, N. Milutinovas atsako tuo pačiu tonu.

„Ne tik aš turėsiu dengti jį vienas prieš vieną – turėsime taikyti komandinę gynybą. Tai liečia ne vien J. Valančiūną, bet ir Donatą Motiejūną. Lietuviai turi ne vieną pajėgų žaidėją – ką gi, mums bus sunku“, – pažymėjo aukštaūgis.

Tuo metu jis pats vieno pagalbininko stokos.

Nuo pirmą etapą uždariusių rungtynių su Pietų Sudanu serbai turnyrą tęsia be Borišos Simaničiaus.

Varžovo smūgį į šoną praleidusiam „Zaragoza“ (Ispanija) sunkiajam krašto puolėjui buvo pažeistas inkstas, prasidėjus kraujavimui jis atsidūrė Manilos ligoninėje.

Sekmadienį serbus išgąsdino dar viena bloga žinia – inkstą teko pašalinti.

„Nepatikėjome, kai išgirdome naujienas. Mus stipriai sukrėtė jo trauma, po tų rungtynių negalėjome eiti miegoti. Negaliu patikėti, jog tai įvyko žaidžiant krepšinį – tikra katastrofa.

Norėčiau, kad taip daugiau nenutiktų niekam pasaulyje. Meldžiamės, kad Boriša greičiau pasveiktų. O patys norime dėl jo pasistengti, kad turėtų bent jau tokią menką paguodą – galėtų didžiuotis mumis“, – kalbėjo N. Milutinovas.

Borisa Simanič

Serbai iki šiol rungtyniavo taip pat Maniloje, tik ne „Mall of Asia“, o „Araneta Coliseum“ arenoje. Pirmame etape jie pranoko Kiniją, Puerto Riką ir Pietų Sudaną, antrame išleido iš rankų pergalę prieš italus, bet pasitaisė sutriuškindami Dominikos Respubliką.

Mačas tarp Lietuvos ir Serbijos laukia antradienį, nuo 11.45 Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)