Serbija antrus metus iš eilės tame pačiame etape pralaimi Italijai. Tik šių nesėkmių mastas skiriasi.

Pernai kone visas įmanomas žvaigždes iš serbiško dangaus nuraškiusi komanda sensacingai kapituliavo Europos čempionato aštuntfinalyje.

Pasaulio pirmenybės vyksta kiek kitokiu formatu, ir Maniloje išleidę iš rankų pergalę prieš italus Serbijos krepšininkai dar galėjo pasitaisyti.

Maža to, savo grupėje likę antri, jie netikėtai išsisuko nuo grėsusio pasimatymo su JAV rinktine, kurios nebesutiktų iki pat finalo.

Sekmadienį serbai išpūtę akis žiūrėjo, kaip lietuviai doroja amerikiečius, bet ar džiaugėsi tokia atomazga dėl savanaudiškų sumetimų?

„Sunku pasakyti, ar tai mums į naudą. Galbūt žaisti su lietuviais parankiau dėl to, kad tokios kovos mums labiau įprastos. Manau, giliai viduje kiekvienas iš mūsų galvoja, kad visai neblogai išvengti amerikiečių. Bet negali žinoti“, – pečiais traukė O. Kostičius.

50-metis specialistas yra Serbijos vairininko Svetislavo Pešičiaus asistentas.

Tokias pačias pareigas 2010-2013 metais jis ėjo Kauno „Žalgiryje“, kuriame tuo metu jau žaidė dabartinis Lietuvos rinktinės veteranas Mindaugas Kuzminskas. O ateinantį sezoną O. Kostičius treniruos Utenos „Juventus“ klubą.

Jis kaip tik lankėsi Lietuvoje, kuomet Kazio Maksvyčio auklėtiniai ASG arenoje antrą kartą iš eilės pralaimėjo kontrolines rungtynes prancūzams. Ir įsidėmėjo, kokios tuomet buvo tribūnų nuotaikos.

O. Kostičiaus įsitikinimu, Lietuvą ir Serbiją krepšinyje sieja daug panašumų – tiek plačiąja prasme, tiek kalbant konkrečiai apie Maniloje link finišo artėjančias pirmenybes.

„Kad ir kokiu neįtikėtinu krepšiniu antrą etapą užbaigė lietuviai, man jų pergalė prieš JAV nebuvo siurprizas. Žinau lietuvišką charakterį, žiūrėdamas tas rungtynes aiškiai mačiau, kad Lietuva turi geresnius šansus laimėti. Ką gi, dabar laukia didis mūšis tarp dviejų gilias tradicijas turinčių krepšinio valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją