Tik pirmą kėlinį, kol krito tritaškiai, apylygiai atsilaikę lietuviai (25:24) vėliau prieš varžovus neberado jokių argumentų ir dar iki didžiosios pertraukos atsiliko dviženkliu skirtumu (38:49).

Šį kartą mūsiškiams nebekrito ir tritaškiai. Nors ir pataikė pirmus keturis savo bandymus, jie finišavo su vos 9 taikliais iš 28-ių (32 proc.). Nepadėjo ir 15 prarastų kamuolių, kuriuos oponentai pavertė net 21 tašku. Nelauktai triuškiniamai lietuviai pralaimėjo serbams ir pagal taškus, sumestus iš baudos aikštelės – net 24:48.

„Blogiausios mūsų rungtynės čempionate: energijos, koncentracijos, fiziškumo prasme. Įspūdis toks, kad serbai visas rungtynes žaidė aukštesne pavara“, – po skaudžios nesėkmės pareiškė nacionalinės komandos treneris Kazys Maksvytis.

Lietuvių apmaudas – dvigubas, nes prarasta ne tik galimybė tęsti kovą dėl medalių, bet ir paleista proga užsitikrinti kelialapį į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes, kadangi jau dabar aišku, jog pusfinaliuose bus bent dvi Europos komandos.

Vienpusį eismą priminusį mačą Maniloje stebėjo ir turnyrą tebetęsiančio Lukos Dončičiaus tėvas Saša.

„Manau, kad serbai žaidė tokiu aukštu, fenomenaliu lygiu, kad Lietuva atrodė tiesiog juokingai. Turiu pripažinti, kad Serbijos pergalė man nebuvo staigmena, gal kiek nustebino, kaip lengvai ji triumfavo. Pralaimėjimas Italijai supurtė serbus ir jie pelnytai žengė į pusfinalį“, – teigė jis.

S. Dončičius trina rankomis dėl galimo pusfinalio tarp slovėnų ir serbų, kuris būtų 2017-ųjų Europos čempionato finalo pakartojimas.

„Niekas nebūtų laimingesnis nei aš, jei tai išsipildytų. Tiesą sakant, Slovėnijoje nėra nė vieno žmogaus, kuriam tai nepatiktų, įskaitant Luką“, – šypsojosi Saša.

Lietuvius, kurie prieš tai sensacingai 110:104 įveikė JAV žvaigždes, eliminavusi Serbija penktadienį pusfinalyje susitiks su Kanada arba Slovėnija, kurios savo santykius aiškinsis trečiadienį nuo 15 val. 30 min. Tuo metu mūsiškiai su šios poros pralaimėtojais ketvirtadienį pradės varžybas dėl 5-8-ų vietų.

Pusfinaliai suplanuoti penktadienį, o akistata dėl bronzos ir didysis finalas – sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)