Skambiausiai startavo M. Normantas, žaidęs pačias geriausias karjeros rungtynes rinktinėje. Gynėjas per 18 minučių pelnė 18 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Kuomet po mačo Vilniaus „Ryto“ atstovas kalbėjo apie gynybos spragas, komandos draugai gyrė jo paties gynybinius sugebėjimus.

„Buvo tokia duobelė antrajame kėlinyje, nebuvo viskas taip sklandu. Turėsime peržiūrėti rungtynių įrašą, pažiūrėti, ką darėme blogai gynyboje, nes buvome susitarę vienaip, gavosi – kitaip. Galutinis variantas gavosi geras“, – sakė M. Normantas.

„Margo – labai super. Pirmiausia – jis duoda labai gerą toną gynyboje, o tuomet jam atsiriša ir puolimas“, – M. Normantą gyrė E. Bendžius, prie kurio prisidėjo T. Sedekerskis, pats sėkmingai grūmęsis po krepšiais ir mačą baigęs su 8 taškais, 7 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 14 naudingumo balų.

„Rinktinės naujokai sunkiai dirba. Geri žaidėjai gavo šansą ir jie šiuo šansu tikrai pasinaudos. Ateityje tai padės jų karjeroms. Margirį pažįstu nuo Kėdainių laikų, jo karjera – nelengvas kelias, bet jis turi labai gerą charakterį ir ant to jis labai puikiai važiuoja. Šiandien jis gerai pradėjo rungtynes, gerai pataikė, įgavo pasitikėjimo, todėl taip viskas ir susiklostė“, – sakė T. Sedekerskis.

M. Normantas savo asmeninio pasirodymo nesureikšmino, prabilo apie įveiktą jaudulį ir pagyrė savo bičiulį – dar vieną solidžiai per trumpą laiką debiutavusį naujoką Gabrielių Maldūną.

„Buvo tas startinis jauduliukas, nemeluosiu. Susikaupęs išėjau dirbti gynyboje, susitvarkyti su vienu jų metikų, galiausiai pavyko ir pačiam įmesti. Džiugu, bet kitą dieną kažkam kitam pavyks sumesti daugiau taškų. Tikrai nenoriu to sureikšminti, nenuvertinant Egipto.

Šiemet esame tokia komanda, kad turime viską pradėti nuo gynybos. Smagu, kad jau ketvirtajame kėlinyje išėjus Gabrieliui Maldūnui susitvarkėme gynyboje, smagu ir už jį, kad atsidarė“, – kalbėjo rezultatyviausiai pasirodęs Lietuvos rinktinės krepšininkas.

Kai atrodė, kad Egiptas trečiajame kėlinyje kabinsis į rungtynes, Eimantas Bendžius smeigė du tritaškius ir nuramino – lietuviai spurtu 8:2 atsiplėšė 70:52 ir pasiuntė varžovus į nokdauną, galiausiai tapusį ir nokautu. Snaiperis po mačo pasakojo apie visų komandos žaidėjų išpildytas smulkias detales.

„Kadangi tai pirmosios rungtynės, buvo broko ir nervų, bet bet reziume – neblogai. Buvome praradę iniciatyvą, o varžovai 8:0 spurtavo ir sugrįžo į rungtynes. Vis dėlto trečią kėlinį pradėjome su gera energija, pora tritaškių pataikėme prieš jų zoninę gynybą, tiek mums ir reikėjo. Turi jie tų žaidėjų, yra susižaidę, moka žaisti krepšinį. Nereikia nuvertinti egiptiečių, tiesiog mes esame pagavę neblogą bangą.

Aš pats kažkiek pradžioje nesusimečiau, neatsirinkau metimų, bet vėliau sukrito metimai – viskas normaliai. Labai svarbu, kad visi atsidarėme. Jau prieš latvius buvome gerą ritmą pagavę, dabar irgi žaidėme labai gera linkme. Jonelis pradėjo labai gerai, davė gerą toną. Visi po truputį. Kad ir Gabrielius – trumpam išėjęs į aikštę gerai pasirodė ir gynyboje, ir puolime. Labai gerai, kad išprovokavome daug varžovų pražangų puolime, treneriai tai akcentuoja. Taigi, ne viskas akcentuojama tik taškais, visi žaidėjai išpildė daug mažų detalių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)