Be sunkią traumą patyrusio gynėjo Raulio Neto savo pasirodymą tęsiantys brazilai lemiamoje dvikovoje 89:77 (23:25, 27:21, 20:19, 19:12) įveikė Dramblio Kaulo Kranto atstovus (1-2).

Nugalėtojams net 24 taškus surinko Yago Mateusas dos Santosas (6/7 tritaškiai), dar išdalinęs ir 12 rezultatyvių perdavimų.

15 taškų pridėjo Timas Soaresas, 13 – Georginho De Paula, 12 – Bruno Caboclo (8 atk. kam.).

Afrikiečiams 13 taškų sukaupė Cedricas Bah, 12 – Solo Diabate, 11 – Jean-Philippe Dally, po 10 – Bazoumana Kone ir Assemian Moulare.

Pirmą poziciją G grupėje jau anksčiau sau garantavo Ispanijos krepšininkai (2-0), kurie trečiadienį dar susitiks su jau eliminuotu Iranu (0-2).

Ispanai ir brazilai antrame etape atsidurs L grupėje, kur lenktyniaus su Kanada (3-0) ir Latvija (2-1).

Čempionate varžosi 32 rinktinės, komandos yra išskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Dvi stipriausios kiekvienos grupės rinktinės žengs į kitą etapą, kur bus sudarytos naujos grupės – čia jos sužais dar dvejas rungtynes ir galiausiai vėl dvi stipriausios žengs į ketvirtfinalį.

Čempionės titulą gina Ispanija, prieš ketverius metus triumfavusi Kinijoje.

Pasaulio čempionatas svarbus tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės, neskaitant Prancūzijos, kuri turi garantuotą vietą kaip žaidynių šeimininkė.

Pasaulio čempionato naujienas kviečiame sekti portale Delfi – Filipinuose dirbs du sporto žurnalistai Mindaugas Augustis ir Martynas Bendikas, karščiausias akimirkas įamžins Delfi fotografas Josvydas Elinskas, o likusios pajėgos redakcijoje nušvies svarbiausias pirmenybių aktualijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją