Latvijos rinktinės vyriausiojo trenerio Luka Banchi oficialiais asistentais galima vadinti Janį Gailitį ir Artūrą Visockį-Rubenį, tačiau jiems ir fizinio rengimo treneriui Oskarui Ernšteinui be penkių medikų-fizioterapeutų ir dviejų vadybininkų dar talkina ir penkis asmenys, kuriuos Latvijos krepšinio federacija įvardija kaip „trenerius savanorius“. Vienas iš jų – Ž. Peineris.

Negana to, rinktinę lydi ir dėl traumų čempionate negalėsiantys dalyvauti Kristapas Porzingis bei Janis Strelniekas, dalyvaujantys komandos treniruotėse. Delfi paklaustas apie savo ir J. Strelnieko vaidmenį rinktinėje, Ž. Peineris įvardino save asistentu ir pabrėžė, kad buvusiam žalgiriečiui vadintis treneriu dar yra anksti.

„Aš esu trenerio asistentas, dirbu ties analitika. Na o Strelniekas kol kas dar nepriklauso trenerių štabui, galbūt ateityje... Jis yra protingas vaikinas, padedantis treniruotėse. Niekas kitas taip gerai neišmano žaidimo su užtvaromis. Be to, jis turi nuostabius santykius su daugeliu rinktinės žaidėjų, todėl jo buvimas su komanda yra tikrai reikšmingas.

Janio parama yra juntama, jo patirtis ir žinios labai padeda. Kaip ir Kristapas, jis visada yra kartu, visada palaiko ir užveda žaidėjus. Taigi, galima sakyti, kad rinktinėje turime trenerių štabą ir turime palaikytojų štabą. Aš pats esu jų viduryje, bandau įsitvirtinti trenerių pusėje“, – kalbejo Ž. Peineris.

33-ejų aukštaūgis patvirtino Delfi tai, kas nebuvo skelbta oficialiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją