Pirmadienio vakarą sausakimšoje Klaipėdos „Švyturio“ arenoje į Aziją, iš pradžių – į Taivaną, o tada – į Filipinų sostinę Manilą, buvo išlydėti Lietuvos krepšininkai, kurie paskutiniame teste gimtinėje 84:80 atsirevanšavo prieš suomius už nesėkmę Tamperėje.

Po rungtynių Kazys Maksvytis už darbą rinktinės stovykloje padėkojo Ąžuolui Tubeliui, o tai reiškė, jog paskutinę 12-ą vietą nacionalinėje komandos sudėtyje užėmė 30-metis 204 cm ūgio G. Maldūnas.

Tai žaidėjas, kuris prieš kelerius metus jau buvo apsisprendęs krepšininko aprangą iškeisti į dalykinį kostiumą bei siekti profesinės karjeros finansų srityje.

Dar prieš gerą dešimtmetį G. Maldūnas svajojo atstovauti gimtojo miesto „Lietkabeliui“ ir galbūt vieną dieną užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Šią svajonę aukštaūgis įgyvendino vasario mėnesio FIBA „lange“, o dabar G. Maldūnas pirmą kartą su nacionaline komanda keliaus į planetos pirmenybes.

„Aikštelėje jis gali gynyboje pasikeisti ir duoda kiek kitokį vaizdą nei mes su Donatu, būdami labiau tokie tipiški centrai. Gabrielius gali duoti greitesnį ir mobilesnį žaidimą. Treneris jį ir paėmė su tokia mintimi, jeigu kartais mums prireiktų mažesnio penketo“, – po dvikovos su suomiais G. Maldūną gyrė J. Valančiūnas.

„Žinome, ką iš jo galime gauti, pasirinkome labiau patikrintą variantą, kuris geriau tinka komandai“, – savo sprendimą argumentavo K. Maksvytis.

Pats G. Maldūnas supranta savo vaidmenį rinktinėje ir neslepia, jog Filipinuose turės naujų svajonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją