JAV sporto žiniasklaidos grando ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas atvirai analizuoja amerikiečių pralaimėjimo priežastis lietuviams.

Autorius ne kartą dėmesį atkreipė į pavydėtiną lietuvių taiklumą atakuojant iš toli.

„Lietuva yra didžiausia ir stipriausia turnyro komanda, kuriai stebuklingai sekasi pataikyti tritaškius. Jos pasirodymas sekmadienio rungtynėse buvo vienas geriausių per visą pasaulio čempionato istoriją.

Komanda pataikė pirmuosius devynis tritaškius. Devynis! Iš viso ji pataikė 14 iš 25 tolimų metimų. Lietuviai į rungtynes atvyko turnyre pataikydami 44 proc. tritaškių – geriausiai iš visų rinktinių. O tada tapo dar geresni. Devyni skirtingi žaidėjai pataikė bent po vieną tritaškį. Devyni!“, – savo nuostabos neslėpė B. Windhorstas.

„JAV komandai būtų protinga sirgti už bet kurią rinktinę, kuri likusiame kelyje susitiks su Lietuva. Amerikiečiai nesusitiks vėl su Lietuva iki pasaulio čempionato finalo, nors iki to laiko pati JAV turi daug darbo“, – įsitikinęs ESPN žurnalistas.

Jis žavėjosi ir įspūdinga lietuvių kova po krepšiais: K. Maksvyčio auklėtiniai „po lenta“ nugriebė 16 kamuolių daugiau nei jų varžovai.

„Jei šios komandos žaistų penkis kartus, lietuviai visus penkis kartus tikriausiai laimėtų kovą dėl atšokusių kamuolių. Galimai solidžiu pranašumu.

JAV laimėjo antrąją susitikimo pusę 11 taškų skirtumu, bet tai nebuvo paprasta padaryti.

Jei Lietuva ir toliau taip pataikys tritaškius - dabar jų pataikymas siekia beveik 47 proc. – ji laimės pasaulio čempionatą. Jei JAV rinktinė ir toliau kas dvejas rungtynes iš Jareno Jacksono gaus po 1 atkovotą kamuolį, kaip buvo šį sekmadienį, ji tikriausiai medalių negaus“, – drąsiai prognozavo ESPN autorius.

Socialiniuose tinkluose – susižavėjimas Kariniausku ir pašaipos JAV rinktinei

Po įspūdingo Vaido Kariniausko vakaro pati FIBA nevengė geros nuotaikos savo socialiniuose tinkluose.

Jos „Twitter“ paskyroje vienas dvikovos herojų V. Kariniauskas įtrauktas į visų laikų geriausiųjų penketuką greta Arvydo Sabonio, Šarūno Marčiulionio, Jono Valančiūno ir Šarūno Jasikevičiaus.

Pats V. Kariniauskas rūbinėje įamžintas su JAV rinktinės kepurėle. Skambant grupės „Naujieji lietuviai“ dainai Ignas Brazdeikis ir Donatas Motiejūnas sveikino komandos draugą su puikiu pasirodymu.


Į ši vaizdo įrašą rūbinėje dėmesį atkreipė milijonai krepšinio gerbėjų.

„Lietuvis Vaidas Kariniauskas ir toliau trolina JAV rinktinę po pergalės pasaulio čempionate“, – dėmesį atkreipė „NBA Buzz“ kanalas „X“ socialiniame tinkle.

Patys amerikiečiai socialiniuose tinkluose nevengė pašiepti saviškių.

Daugelis prisiminė JAV lengvosios atletikos žvaigždės Noah Lyleso komentarą apie NBA titulą laimėjusius krepšininkus, kurie save vadina „pasaulio čempionais“.

„Žinote, kas yra skaudžiausia? Tai, kad turiu žiūrėti NBA finalą, o jie vėliau išdidžiai save vadina „pasaulio čempionais“. Kieno pasaulio čempionais? Jungtinių Amerikos Valstijų?“ – kalbėjo lengvaatletis, Budapešte vykusiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate iškovojęs 3 aukso medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)