Po italų pergalės tapo aišku, kad I grupės nugalėtoja taps Italija arba Dominikos Respublika (jei vėliau įveiks Serbiją). Tuo metu serbai geriausiu atveju liks antri.

Taigi jei lietuviai pralaimės savo sekmadienio rungtynes JAV pajėgoms, jie ketvirtfinalyje susitiks arba su italais, arba su serbais.

Pergalės prieš amerikiečius atveju, mūsiškiams iškiltų grėsmė pasimatyti ir su Serbija (jei ši vėliau pranoks dominikiečius).

Italijos rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje žais pirmą kartą per pastaruosius 25 metus.

Italija - Puerto Rikas. Rungtynių statistika

Pirmasis išlikimo mūšis Kesone (Filipinai) sekmadienį užvirė tarp Italijos ir Puerto Riko.

Puerto Rikas pradėjo rungtynes dviem taikliomis atakomis iš eilės, o italai atsakė galingu spurtu 15:0 ir privertė varžovus prašyti minutės pertraukėlės.

Šalto dušo nupilti Puerto Riko krepšininkai ėmė tirpdyti skirtumą ir netrukus jau lipo varžovams ant kulnų 18:15. Vis dėlto po pirmo kėlinio italai vėl turėjo dviženklę persvarą 25:15.

Klaidos ir netaiklūs metimai pasipylė italų rinktinėje, jų varžovai per 5 min. pjovė skirtumą perpus – 30:25, o baigiantis antrajam ketvirčiui komandas jau skyrė vos 2 taškai (36:34).

Su Azzurri marškinėliais jau 200-ąsias rungtynes karjeroje žaidžiantis Luigi Datome taikliu tritaškiu nutraukė taškų sausrą, o įpusėjus dvikovai Gianmarco Pozzecco auklėtiniai turėjo trapią persvarą 39:36.

Po didžiosios pertraukos aikštėje įtampa ėmė augti, abi komandos daug klydo, netaikliai metė, o įpusėjus kėliniui po Stepheno Thompsono tritaškio Puerto Rikas po ilgos pertraukos vėl išsiveržė į priekį 43:41.

Italus į priekį truktelėjo taiklūs L. Datome ir Simone Fontecchio metimai ir likus žaisti paskutinį ketvirtį G. Pozzecco auklėtiniai pirmavo 51:47.


Taiklūs tolimi L. Datome ir Giampaolo Ricci šūviai leido italams susigrąžinti dviženklę persvarą (57:47), kurią Azzurri dar padidino ir užtikrintai triumfavo.

Italija: Giampaolo Ricci ir Stefano Tonutas po 15, Simone Fontecchio 12, Luigi Datome 11.

Puerto Rikas: Tremontas Watersas 13, Jordanas Howardas 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją