Pirmame kėlinyje L. Dončičius suvertė 14 taškų, bet įspūdingą savo atsakymą rado ir Venesuela, sugebėjusi per 10 min. realizuoti net 9 iš 13 tritaškių.

Antrajame slovėnai perėmė iniciatyvą ir sugebėjo įgyti kiek apčiuopiamesnę persvarą, tačiau ketvirčio pabaigoje paskutiniai šypsojosi venesueliečiai.

Pirmą rungtynių pusę kol kas gražiausiu čempionato metimu iš savos aikštės pusės užbaigė Jhornanas Zamora – komandos ilsėtis išėjo europiečiams pirmaujant tik 5 taškais (56:51).


Visgi po pertraukos viskas „stojo į vietas” – rungtynių favoritai iš Slovėnijos užtikrintai ėmė tolti nuo varžovų. Venesuelos krepšininkų tritaškių kranelis „užsisuko”, o L. Dončičiaus talento vedama Slovėnija jau įpusėjus trečiajam ketvirčiui įgijo 15 taškų pranašumą (73:58).

Per likusį laiką venesueliečiams aikštėje nieko iš esmės pakeisti nepavyko.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidęs L. Dončičius per 31 min. pelnė 37 taškus (9/10 dvit., 2/8 trit., 13/16 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir viso surinko 39 efektyvumo balus.

21 tašką prie pergalės pridėjo Mike'as Tobey (6/6 dvit., 3/3 trit.), 18 surinko Klemenas Prepeličius.

Venesuelai Garly Sojo pelnė 16, o J. Zamora ir Heissleris Guillentas po 12 taškų.

Slovėnai dvitaškius metė 79 proc. taiklumu (22/28), kovą dėl atšokusių kamuolių jie laimėjo 39-23.

Savo ruožtu Venesuela iš trijų taškų zonos atakavo gerokai dažniau nei metė dvitaškius, tačiau kosminis pataikymas pirmajame kėlinyje vėliau „normalizavosi” ir rungtynes Pietų Amerikos atstovai baigė su aukštu, bet jų neišgelbėjusiu 40 proc. tolimų metimų pataikymu (16/40).

Primename, kad kitose grupės rungtynėse Sakartvelas 85:60 sutriuškino Žaliojo Kyšulio rinktinę.

Antrame ture slovėnai žais su kartvelais, o Venesuela santykius aiškinsis su Afrikos žemyno atstovais.


Standings provided by Sofascore

Kitame varžybų etape dvi geriausios F grupės komandos susitiks su dviem pajėgiausiomis ekipomis iš E grupės, kur varžosi Vokietija, Australija, Japonija ir Suomija.

Be didžiausios savo žvaigždės Nikolos Jokičiaus žaidžianti Serbijos rinktinė pasaulio čempionato B grupės kovas Maniloje (Filipinai) pradėjo pergalingai.

Svetislavo Pešičiaus auklėtiniai daugiau nei užtikrintai 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) nugalėjo Kinijos nacionalinę ekipą.

Serbijos rinktinė turnyrą pasitiko stipriai nukraujavusi – į Manilą neatvyko ne tik Nikola Jokičius, bet ir Vasilje Micičius, Nemanja Nedovičius, Nikola Kaliničius ir keli kitų garsūs vardai. Nepaisant to, Svetislavo Pešičiaus kariaunoje talento netrūksta.

Serbų krepšinio legendos Aleksandro Džordževičiaus treniruojami kinai rungtynes pradėjo sausu spurtu 6:0, tačiau netrukus atsitiesę serbai užtikrintai perėmė iniciatyvą ir ėmė tolti nuo savo varžovų.

Pirmaisiais smuikais aikštėje griežę Nikola Milutinovas, Nikola Jovičius, Bogdanas Bogdanovičius įpusėjus dvikovai padėjo savo nacionalinei ekipai susikrauti 21 taško persvarą (55:34).


Po didžiosios pertraukos skirtumas išaugo iki 30 taškų (77:47) ir paskutinis kėlinys buvo tik formalumas. Savo malonumui žaisdami serbai pačioje pabaigoje kirto ir 40 taškų skirtumo ribą.

16-a kartų Azijos čempionai kinai nerado jokių galimybių rimčiau pasipriešinti savo varžovams net ir su strategu A. Džordževičiumi priešakyje.

Serbija: Bogdanas Bogdanovičius ir Vanja Marinkovičius po 14, Dušanas Rističius 13, Nikola Milutinovas 11, Aleksa Avramovičius 10, Nikola Jovičius.

Kinija: Rui Zhao 17, Qi Zhou 12, Pengas Zhou 9.

Pirmadienį B grupėje serbai susigrums su Puerto Riku, o Kinijos krepšininkai – su Pietų Sudanu.

Pirmose B grupės rungtynėse Maniloje (Filipinai) šeštadienį Puerto Riko rinktinė po pratęsimo 101:96 nugalėjo Pietų Sudano krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją