Trečio kėlinio pradžioje Slovėnija dar pirmavo 52:50, tačiau netrukus Kanada įspūdingai spurtavo 19:3 ir nurūko į priekį 80:64. Slovėnai buvo trumpam sumažinę atsilikimą iki vienženklio skaičiaus (71:80), tačiau tai buvo viskas, ką jie galėjo padaryti.

Lemiamu metu Shai Gilgeous-Alexanderis dominavo ir dovanojo Kanadai pergalę 100:89. Negana to, mačo pabaigoje antrą techninę pražangą gavo ir iš rungtynių išvarytas buvo L. Dončičius.

Slovėnijos superžvaigždė viso susitikimo metu nevaldė emocijų, priekaištavo teisėjams, kelis kartus apsižodžiavo su jį provokavusiais sirgaliais. Po išvarymo gynėjas keikėsi ir demonstratyviai plojo.

Spaudos konferencijoje L. Dončičius nenorėjo kalbėti apie tai, kas jį suerzino už aikštės ribų, tačiau pakomentavo kietą Dillono Brookso gynybą ir teisėjų darbą.

„Visų pirma, sveikinimai Kanadai, jie žaidė puikiai, labai fiziškai. Sh. Gilgeous-Alexanderis – vienas geriausių žaidėjų pasaulyje, buvo labai sunku prieš jį gintis. Didžiuojuosi savo komanda, ji atidavė 100 procentų jėgų. Į viešbutį grįšime besididžiuodami tuo, kokia komanda esame.

Visi žino, kad žaidžiant nacionalinėje komandoje patiriama daug emocijų, sunku save kontroliuoti, bet... Teisėjai elgėsi nesąžiningai nefiksuodami pražangų prieš mane. Jie netgi pasakė, kad nešvilps Dillonui pražangų. Nemanau, kad tai teisinga. Varžovai žaidė prieš mane labai kietai. Žinau, kad aš daug skundžiuosi, bet tai neteisinga.

Kita vertus, neturiu priekaištų Dillonui, jis žaidė labai gerai, taip jis žaidžia visada. Daug kas jo nemėgsta, bet aš gerbiu jį už tai, ką daro“, – kalbėjo 26 taškus, 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 atkovotus kamuolius surinkęs atletas.

„Mall of Asia“ arenos publika trečiadienį akivaizdžiai buvo Slovėnijos (ar tiesiog L. Dončičiaus) pusėje. Dalaso „Mavericks“ lyderis dėkojo už palaikymą, kuris suteiks motyvacijos ketvirtadienio rungtynėse su Lietuva.

„Labai vertinu vietos sirgalių meilę. Tai yra puiku. Filipinuose labai daug mano fanų, jie puikiai mane palaiko. Turime rungtynes rytoj, todėl tikiuosi, kad padovanosime jiems pergalę“, – sakė 24-erių gynėjas.

L. Dončičius taip pat pripažino, kad ir pats turi išmokti geriau kontroliuoti emocijas, nes tai jo šaliai kainuoja pergales.

„Emocijų valdymas prasideda nuo manęs, turiu būti geresnis savo komandai. Negaliu pasiduoti emocijoms. Žaisdamas už savo šalį turi atiduoti visas jėgas“, – dėstė krepšinio talentas.

Savo auklėtinį užstojo Slovėnijos rinktinės strategas Aleksandras Sekuličius.

„Sunku žaisti, kai visas rungtynes esi daužomas. Dar sunkiau tuomet sukontroliuoti emocijas. Dirbame ties tuo, bet tai sudėtinga.

Luka dažnai turi kamuolį rankose, varžovai jį tranko ir tai labai erzina. Tiesiog pavargsti nuo to, tai yra labai sudėtinga... Nežinau, ar galite suprasti, bet tai tikrai yra labai sudėtinga. Tai iššaukia emocijas. Taip, tai nėra gerai, neatrodo gerai, bet tai yra labai sudėtinga. Todėl Luka ir yra ypatingas. Todėl labai sunku prieš jį apsiginti. Legaliai“, – aiškino 45-erių specialistas.

Tiesiai paprašytas pakomentuoti L. Dončičiaus išvarymą, jis klausimą peradresavo.

„Turite klausti teisėjų, kodėl jie taip nusprendė. Man neatrodo, kad tai buvo sąžininga kova“, – dar kartą piktinosi A. Sekuličius.

„Mes ne prieš aukštą kontakto lygį. Tačiau jeigu jis leidžiamas varžovams, leiskite ir mums žaisti kietai. Deja, man nebuvo panašu, jog teisėjai mums tai leistų“, – tą pačią temą tęsė „natūralizuotas“ Slovėnijos vidurio puolėjas Mike‘as Tobey.

Apibendrindamas A. Sekuličius komandos pasirodymą pasaulio čempionate vadino „įspūdingu“, nors jis nėra baigtas.

Delfi paklaustas, ar teikia kokios nors svarbos kovai dėl penktos vietos, treneris atsakė teigiamai.

„Žinoma, kad tai svarbu. Susitiksime su puikia komanda. Kadangi neturėsime poilsio dienos, lietuviams tai suteiks pranašumą, bet pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys“, – nedaugžodžiavo A. Sekuličius.

Aleksandras Sekuličius

Tuo metu Kauno „Žalgiryje“ praeityje trumpai rungtyniavęs Zoranas Dragičius lietuvius vadino priešininkais, kurie pažįstami iki skausmo.

„Matėme, kaip Lietuva įveikė JAV, jie sužaidė labai geras rungtynes. Neblogai vieni kitus pažįstame, nes beveik kiekvienais metais žaidžiame tarpusavyje, žinome, kokios grėsmės mūsų laukia.

Jeigu laimėsime likusias rungtynes, būsime penkti pasaulyje – tai kažką vis dėlto reiškia. Aišku, tai neatstos bilieto į olimpiadą, vis dėlto pasistengsime užbaigti turnyrą pergalingai“, – sakė 34-erių gynėjas.

Panašu, kad vietos publika išties pageidauja būtent tokio scenarijaus – trečiadienį beveik 12 tūkst. žiūrovų kilnojo „Mall of Asia“ stogą po sėkmingų slovėnų epizodų.

„Atmosfera čia – neįtikėtina, atrodė, kad už mus serga visa arena, visi Filipinai. Išskyrus kelis vyrukus, kurie mūsų nemėgsta“, – L. Dončičiui replikas laidžiusius žiūrovus prisiminė A. Sekuličius.

Mačas tarp Lietuvos ir Slovėnijos ketvirtadienį vyks nuo 15.30 val. Lietuvos laiku. Nuo 11.45 val. dėl 5-8-ų vietų pradės grumtis Latvija ir Italija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)