Dvi buvusios NBA žvaigždės Dwightas Howardas ir Jeremy Linas praėjusį sezoną persikėlė žaisti į Taivaną bei privertė krepšinio bendruomenę stebėti šios šalies lygos augimą gerokai akyliau. Šiemet čia buvo galima išvysti ir buvusius aukštus NBA naujokų biržos šaukimus Anthony Bennetą, Hasheemą Thabeetą, Austiną Daye ar Terrence'ą Jonesą.

Šiemet čia žaidė ir Mindaugas Kupšas bei Edgaras Želionis. Kiek anksčiau su O.J. Mayo čia varžėsi Edvinas Šeškus.

Vis dėlto dar gerokai iki jų NBA į Taivaną iškeitė S. Bhullaras, persikėlęs į čia 2016 metais. Praėjus kiek daugiau nei metams po to, kai jis tapo pirmuoju NBA rungtynes žaidusiu indų kilmės krepšininku ir šeštu aukščiausiu krepšininku lygos istorijoje. Be to, sverdamas apie 165 kilogramus, atletas NBA istorijoje žymę taip pat paliko kaip antras stambiausias visų laikų krepšininkas.

2014-2015 metų sezono pabaigoje 10 dienų kontraktą su Sakramento „Kings“ sudaręs S. Bhullaras turėjo didelį sirgalių palaikymą, tačiau savo sugebėjimus stipriausioje pasaulio lygoje demonstravo itin trumpai. Debiutiniame mače jis žaidė 16 sekundžių, o vėliau dar du kartus išbėgo ant parketo žaisdamas 82 ir 63 sekundes. Per tris pasirodymus sunkiasvoris aukštaūgis pataikė vieną dvitaškį iš trijų ir atkovojo kamuolį.

„Tai buvo jau beveik prieš dešimt metų, tačiau tas dienas prisimenu nuolat. Apie žaidimą NBA yra svajojama vaikystėje. Man pavyko tai padaryti ir aš labai tuo didžiuojuosi“, – Taipėjuje duodamas interviu Delfi sakė S. Bhullaras.

Nors karjera NBA nesusiklostė, S. Bhullaras nosies nenukabino ir džiaugėsi galėdamas būti lygos ambasadoriumi. Kanadoje gimęs, augęs ir šios šalies rinktinės garbę gynęs krepšininkas nuo 2015 metų tapo dažnu svečiu Indijoje, siekiant didinti NBA populiarumą šioje šalyje. Žmonių dėmesį pamėgusiam atletui šis vaidmuo taip patiko, kad Indija jis nusprendė neapsiriboti.

2016-2020 metais indų kilmės kanadietis žaidė pusiau profesionaliose Taipėjaus „Dacin Tigers“, „Fubon Braves“ ir „Yulon Luxgen Dinos“ ekipose, o nuo 2021 metų jis padėjo Taivano krepšiniui žengti ir pirmuosius žingsnius į profesionalų lygį atstovaudamas naujai susikūrusioms „Hsinchu JKO Lioneers“ bei „TSG GhostHawks“ komandoms.

Nors į Taivaną atvyksta vis daugiau buvusių NBA atletų, 30-metis S. Bhullaras išlieka vienu geriausių lygos krepšininkų – per rungtynes praėjusį sezoną jis vidutiniškai rinko po 18,5 taško ir 12,6 atkovoto kamuolio. Pagal pastarąjį rodiklį jis šiek tiek lenkė M. Kupšą ir lygoje nusileido tik D. Howardui.


„Mėgaujuosi kiekviena čia praleidžiama akimirka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją