Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) taisyklės leidžia „natūralizuoti“ po vieną žaidėją, kuo naudojasi didžioji dalis šalių, paprastai opiausią poziciją aikštėje patikėdamos amerikiečiams.

Lietuvos rinktinėje „natūralizuotu“ krepšininku laikomas Ignas Brazdeikis – dėl to, jog jaunimo pirmenybėse yra atstovavęs Kanadai. Jei ne šis faktas, Iggy niekuo nesiskirtų nuo savo bičiulių Kazio Maksvyčio treniruojamoje rinktinėje, kadangi yra gimęs Lietuvoje.

Panašiomis aplinkybėmis Egipto nacionalinė ekipa į Manilą atsivežė ne vieną, o išsyk du JAV subrendusius krepšininkus, kurie prie afrikiečių komandos prisijungė likus vos savaitei iki čempionato.

„Abu jie – labai geri žaidėjai. Egipto krepšinio federacija smarkiai pasistengė, kad juos turėtume. Tikiuosi, jog jie bus rimta paspirtis mūsų komandai šiose pirmenybėse“, – Delfi sakė Egipto krepšinio legenda Waelis Badras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją