Dimitrio Itoudžio auklėtiniai pirmose C grupės rungtynėse 92:71 (19:14, 27:19, 20:27, 26:11) pranoko Jordanijos vyrus.

Trečiame kėlinyje koncentraciją praradę graikai buvo prisileidę varžovus iki vieno metimo (61:58), tačiau laiku susikaupė ir įpusėjus ketvirtam ketvirčiui jau galėjo jaustis ramiai – 79:63.

Nugalėtojų gretose ryškiausi buvo Giannoulis Larentzakis su 19 ir Thomasas Walkupas (7 rez. perd.) bei Ioannis Papapetrou su 13 taškų.

Jordanijai 24 taškus surinko NBA patirties turintis Rondae Hollisas-Jeffersonas (9 atk. kam.). 14 taškų pridėjo Ahmadas Al Dwairi (9 atk. kam.).

C grupėje dar žaidžia JAV ir Naujoji Zelandija.

Dvi pajėgiausios C grupės komandos antrame etape, aštuntfinalyje, aiškinsis santykius su dviem stipriausiomis D grupės, kurioje grumiasi Lietuva, Juodkalnija, Meksika ir Egiptas, atstovėmis.


Triuškinama pergale pasaulio krepšinio čempionatą pradėjo G grupėje žaidžianti Brazilijos nacionalinė ekipa. Gustavo Conti auklėtiniai net 100:59 (33:12, 24:13, 25:21, 18:13) nugalėjo Irano krepšininkus, tačiau džiaugsmą aptemdė šiurpi vieno iš brazilų lyderių Raulio Neto trauma.

Nuo pat rungtynių pradžios Brazilijos rinktinė dominavo ir nuolat didino persvarą. Jos pergale niekas jau neabejojo, kai skirtumas pasiekė 41 tašką dar pirmoje dvikovos dalyje.

Aiškių favoritų nuotaiką apniaukė incidentas trečiojo kėlinio pradžioje, kai šiurpiai susižeidė R. Neto. Greitoje atakoje jis slydo po varžovų krepšiu ir šaukdamas iš skausmo griebėsi už dešinės kojos.

Kelias minutes truko, kol 31-erių metų Stambulo „Fenerbahče“ įžaidėją apžiūrėjo medikai. Brazilas negalėjo atsistoti, iš aikštės jį išnešė ant neštuvų. Šiurpios traumos sukrėsti pastarojo komandos draugai neslėpė ašarų.

Iki traumos R. Neto atakavo be klaidų – pataikė po dvitaškį ir tritaškį bei visus tris baudų metimus. Per 14 min. jis pelnė 8 taškus ir surinko 18 naudingumo balų.

Brazilų rinktinės senbuvis Marcelinho Huertas šiose rungtynėse fiksavo savo 100-ąji rezultatų perdavimą pasaulio čempionatuose. Iš viso jis per 17 min. pelnė 10 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų.


Daugiau pasaulio čempionatuose rezultatyvių perdavimų atliko tik ispanas Ricky Rubio (130) ir Pablo Prigioni (106). Tokia statistika fiksuojama nuo 1994 metų.

Vyriausias turnyro žaidėjas 40-metis M. Huertas nuo baudų metimo linijos šiose rungtynėse pelnė ir 100-ąjį tašką savo nacionalinei ekipai.

Pirmadienį Brazilijos rinktinė G grupėje susigrums su Ispanija, o Iranas su Dramblio Kaulo kranto atstovais.

Iranas: Matinas Aghajanpouras 11, Hamedas Ehaddadi 10.

Brazilija: Bruno Caboclo 16, Yago Santosas 14, Timas Soaresas 13, Vitoras Benite 12, Marcelinho Huertas 10.

Turnyre iš viso varžosi 32 rinktinės, išskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Dvi stipriausios kiekvienos grupės rinktinės žengs į kitą etapą, kur bus sudarytos naujos grupės – čia jos sužais dar dvejas rungtynes ir galiausiai vėl dvi stipriausios žengs į ketvirtfinalį.

Čempionės titulą gina Ispanija, prieš ketverius metus triumfavusi Kinijoje. Pasaulio čempionatas svarbus tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės, neskaitant Prancūzijos, kuri turi garantuotą vietą kaip žaidynių šeimininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją