Iki antrojo kėlinio vidurio aikštėje vyravo lygi kova, tačiau tuomet 8:0 spurtavę suomiai perėmė iniciatyvą ir nutolo per 14 taškų (54:40).

Vis dėlto taiklius tritaškius metimus pasitelkę Venesuelos atstovai sugrąžino intrigą ir prieš paskutinį ketvirtį ištirpdė skirtumą iki 2 taškų (64:62).

Paskutiniame kėlinyje gynybą sutankinę suomiai privertė varžovus dažniau klysti, o L. Markkanenas ir jo kompanija tapo sunkiai sulaikomais puolime.

Jutos „Jazz“ aukštaūgis nugalėtojams per 25 min. pelnė 32 taškus (6/7 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 11/12 baudos), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 33 naudingumo balus.

Suomija: Lauri Markkanenas 32 (9 atk.k., 33 naud.b.), Elias Valtonenas ir Sasu Salinas po 11.

Venesuela: Pedro Chourio 17, Jose Materanas 14, Garli Sojo 11.

Venesueliečiai šiose rungtynėse demonstravo neįprastą taiklumą nuo tritaškio linijos – pataikė 15 iš 32 tolimų metimų (47 proc.).

Pirmajame etape Suomija ir Venesuela užėmė paskutines vietas atitinkamai E ir F grupėse ir toliau tęsė kovą pasaulio čempionate tik dėl 17-32 vietų. Galutinės vietos FIBA pasaulio čempionate svarbios dėl galimybės kovoti olimpiniame atrankos į 2024 metų Paryžiaus žaidynes turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją