Prancūzija prieš pasaulio pirmenybes buvo įvardijama kaip viena favoričių laimėti auksą, tačiau sustojo jau grupių etape. Pralaimėję Kanadai ir Latvijai prancūzai turi tenkintis kova dėl 17-32 vietų.

Nenuostabu, kad po tokio nuviliančio pasirodymo prasidėjo kaltų paieškos. Štai komandos kapitonas Nicolas Batumas pasigedo kruvinus Rusijos klubų pinigus pasirinkusių tautiečių, o Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas neatmetė galimybės, kad tai buvo paskutinis čempionatas 60-mečiui V. Collet.

„Tai vienas iš klausimų, kuriuos mes svarstysime“, – patvirtino Jeanas-Pierre’as Siutatas.

V. Collet prancūzų rinktinei vadovauja nuo pat 2009 m. ir su ja yra tapęs Europos čempionu (2013 m.), taip pat laimėjęs olimpinį sidabrą (2021 m.). Per šį laikotarpį specialistas viso iškovojo septynis medalius.

V. Collet su rinktine turi sutartį iki Paryžiaus olimpinių žaidynių pabaigos. Pats treneris neslėpė, kad nenustebtų, jeigu būtų atleistas.

„Aš nesu tas, kuris priima sprendimus. Turiu sutartį, bet puikiai suprantu, kad yra daugybė atleidimo atvejų. Tačiau to reikėtų klausti valdžios. Natūralu, kad toks klausimas bus užduotas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją