Devynis pasaulio čempionato debiutantus atsivežusios Lietuvos rinktinės iš pažiūros neužklupo startinis jaudulys, kadangi rungtynių pradžioje vedama Jono Valančiūno ji anksti susikrovė 20 taškų persvarą. O K. Maksvytis jau pirmame kėlinyje galėjo leisti pasireikšti dešimčiai žaidėjų.

Bet antrajame smarkiai išraudęs treneris energingai gestikuliavo, balsu siuntinėdamas savo auklėtinius į teisingas pozicijas aikštėje.

Iškentęs pirmąjį lietuvių šturmą, Egiptas pamažu pradėjo kelti galvą ir po pertraukos sumažino atsilikimą iki vienženklio.

„Puolimas buvo neblogas visas rungtynes, gerai judėjo kamuolys, geras rezultatyvių perdavimų ir klaidų balansas, turėjome daug patogių metimų. Ir vien po varžovų krepšiu atkovojome 22 kamuolius, kartojome kone kas antrą pramestą metimą – tai yra milžiniškas skaičius.

Bet norisi atkreipti komandos dėmesį į gynybą, kurioje bangavome. Pirmame kėlinyje buvo gera atkarpa, po to gal kažkiek paėmė emocijos, per didelis noras. Ir keitimai galbūt išbalansavo. Tikiuosi, kad su stipresniais varžovais žaisime stabiliau“, – komentavo K. Maksvytis.

Nemalonus epizodas nutiko trečio kėlinio viduryje, kai koją susižeidė Egipto gynėjas Amras Zahranas.

Likę be jo egiptiečiai – net ir drastiškai pralaimėdami kovą „po lenta“ – dar kurį laiką demonstravo, kad nėra visiškai atsitiktiniai prašalaičiai pasaulio čempionate. Vis dėlto rimčiau pagrasinti favoritams nepajėgė. O Lietuva pabaigoje atkūrė turėtą solidų pranašumą bei jį dar padidino.

J. Valančiūnas fiksavo dvigubą dublį (15 taškų, 10 atkovotų kamuolių), vis tik rezultatyvesnis netikėtai buvo atsarginis debiutantas Margiris Normantas, per 18 min. surinkęs tiek pat taškų.

„Margiris visų pirma gerai padirbėjo gynyboje, labai gerai spaudė tiesioginį oponentą, neleido priimti kamuolio. Ir dar prie gynybos prijungė puolimą. Smagu, sužaidė kaip senbuvis“, – įvertino K. Maksvytis.

46-erių specialistas sulaukė klausimo, kodėl taip pat pakiliai pradėjęs Ignas Brazdeikis antroje susitikimo dalyje žaidė tik 5 min. (viso – 23).

„Jis – vienas geriausių rungtynių žaidėjų, didžiausias komandoje „+/-“ rodiklis (+26). O žaidė mažiau, nes susitikome su Egiptu. J. Valančiūno pabaigoje taip pat nebenorėjau leisti į aikštę, bet išleidau, kad grįžtų į ritmą po prastesnės atkarpos. O dėl Igno – jis yra taupomas, nes yra vienas geriausių komandos žaidėjų“, – sakė treneris.

Mačą „Mall of Asia“ arenoje stebėjo maždaug 4 tūkst. žiūrovų, tarp kurių buvo pora šimtų lietuvių bei saujelė Egipto sirgalių.

Iki šiol vienintelį kartą Lietuva ir Egiptas buvo susidūrę... Europos čempionate (afrikiečiai jame dalyvavo iki 1953 metų). 1937-aisiais, kai tapo čempionais, pakeliui link titulo lietuviai pranoko Faraonus 21:7.

Egiptas yra vienas žemiausiai reitinguojamų pasaulio čempionato dalyvių – FIBA rikiuotėje užima 55-ą vietą, lenkdamas tik pirmenybių naujokus Pietų Sudaną (62) ir Žaliąjį Kyšulį (64).

Primename, kad penktadienį kovas C grupėje atidarė Juodkalnijos pergalė prieš Meksiką 91:71.

Antrame ture sekmadienį lietuviai susitiks su meksikiečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją