2,5 tūkst. latvių tribūnose, Andrejus Gražulis, Kristeris Zorikas, Artūras Žagaras ant parketo, o pagrindinis Latvijos krepšinio šviesulys Kristapas Porzingis – greta atsarginių suolo be sportinės aprangos.

„Braliukų“ žygdarbiai Džakartoje (Indonezija) buvo verti dainos, kurios paskutinis posmas trečiadienį parašytas jau Maniloje (Filipinai).

Pirmą kartą pasaulio čempionate žaidžianti komanda iš karto žengė į stipriausių aštuonetą. Jei ne keli centimetrai, per kuriuos nuo tikslo nukrypo paskutinį metimą ketvirtfinalyje su Vokietija šveitęs Davis Bertanis, būtų įspraudusi koją ir į pirmąjį ketvertą.

Pralaimėjimą 79:81 R. Vejonis stebėjo „Mall of Asia“ svarbių svečių ložėje įsitaisęs greta Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vadovų.

O prieš rungtynes interviu Delfi jis aptarė tiek latviškas, tiek lietuviškas odisėjas Rytų Azijoje, prasidėjusias ir nutrūkusias vienoduose taškuose.

„Esame nustebę dėl tokio gero saviškių žaidimo. Juk pradėjome turnyrą mirtininkų grupėje, antrame etape vėl patekome į tikrą mėsmalę. Buvo labai sunku, bet išgyvenome. Komanda ir treneris nuostabiai padirbėjo“, – sakė R. Vejonis.

57-erių LBS vadovas 2015-2019 metais buvo visos Latvijos prezidentas. Užbaigęs kadenciją, politikas netrukus pasuko į krepšinį, tuo metu kentėjusį nuo atrankų sindromo – latviai niekaip negalėjo parodyti savo potencialo didžiausiose scenose, kadangi žaisdami be NBA ir Eurolygos atstovų nepatekdavo į pagrindinius turnyrus.

Vienu pirmųjų R. Vejonio darbų tapo Luca Banchi pasirinkimas – 58-erių italas 2021-aisiais stojo prie Latvijos rinktinės šturvalo ir nuvairavo ją į planetos pirmenybes.

Bet džiaugsmą temdė rūpesčiai. Dėl traumos tik kaip žiūrovai į Aziją atkeliavo K. Porzingis su Janiu Strelnieku, iškrito Rihardas Lomažis, o jau čempionatui prasidėjus – dar ir Dairis Bertanis.

Komanda neatrodė sutverta triukšmauti – paskutinėse pasirengimo ciklo kontrolinėse rungtynėse Taivane lietuviai Latvijos komandą sudorojo per vieną kėlinį, buvo pabėgę net 35 taškų atstumu ir galiausiai laimėjo 93:69.

Tuomet Taipėjuje R. Vejonio nebuvo – LBS prezidentas dalyvavo Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) kongrese.

Bet ir jis pajuto, kaip tautiečius paveikė lietuviška šoko terapija.

– Ar po triuškinančios nesėkmės prieš Lietuvą turėjote minčių apie tai, kad Latvija gali tapti pasaulio čempionato išsišokėle? – Delfi paklausė R. Vejonio

– Manau, tam tikra prasme tas pralaimėjimas mums išėjo į naudą. Prieš tai mes gana ilgai skynėme vien pergales, bet buvome laiku supurtyti. Panašiai būna ir politikoje: jautiesi toks drąsus, toks stiprus, kol neužkliūvi už kokios nors kliūties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją