R. Rana nėra asmeniškai treniravęs I. Brazdeikio – o veikiausiai būtų, jeigu tik pastarasis būtų gimęs metais anksčiau.

54-erių specialistas paliko ryškų pėdsaką savo tėvynės krepšinio istorijoje. 2010-aisiais 17-mečiai jo auklėtiniai iškovojo pirmą medalį pasaulio jaunimo krepšinio čempionatų istorijoje – bronzą.

2017-aisiais R. Ranos diriguojama Kanados 19-mečių komanda pirmąsyk tapo planetos čempione.

Ne sutapimas, jog pastarasis turnyras, kurio naudingiausiu žaidėju buvo pripažintas dabartinis Niujorko „Knicks“ puolėjas R. J. Barrettas, vyko Egipte.

Tais pačiais metais R. Rana kurį laiką stovėjo ir prie Kanados suaugusiųjų rinktinės vairo, vėliau dar pasidarbavo Vokietijos ekipos trenerių štabe.

O prieš pusantrų metų stratego ieškoję egiptiečiai prisiminė, kas laimėjo jų šalyje vykusį jaunimo čempionatą, ir sugebėjo prisikviesti R. Raną.

Paraleliai vyniojosi I. Brazdeikio karjeros siūlas. Kaune gimęs, bet Kanadoje užaugęs puolėjas 2016-aisiais su šios valstybės atstovais dalyvavo 17-mečių planetos pirmenybėse, kur buvo vienas komandos lyderių. Prieš tai jis spėjo pasižymėti ir kontinentinėse varžybose.

Bet 2021-aisiais krepšininkui buvo atkurta Lietuvos pilietybė, ir jis pasirinko atstovauti savo gimtinei.

„Igno praradimas – didelė netektis Kanadai, o tuo pačiu – didelis pastiprinimas Lietuvai“, – kalbėdamas su Delfi, įvertino R. Rana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją