33-ejų metų puolėjui, susižeidusiam per rezultatu 110:104 laimėtas rungtynes prieš JAV komandą, o vėliau taip ir nebepasirodžiusiam aikštėje per dvikovas su Serbija, Slovėnija ir Latvija, „Gijos Klinikų“ ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius atliko dešinės kojos Achilo sausgyslės operaciją.

Sasario „Dinamo“ klubui priklausantis Eimantas iš rikiuotės iškrito neribotam laikui, tačiau socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino pozityvia žinute.

„Seniai krepšinyje nebuvau jautęs tokio malonumo kaip šią vasarą: kovojimas ir vienas kito palaikymas, maksimalus atsidavimas...

Suprantu, kad kelerios rungtynės nepasisekė, bet jos nenubraukė visų vasaros darbų ir pergalių, kurias patyrėme.

Vienas etapas baigėsi, o kitas prasideda. Sporte taip jau nutinka su traumomis, niekada nežinai, kada jos gali užklupti.

Esu dėkingas komandos daktarams, kurie operatyviai sureagavo ir padarė viską, ką galėjo geriausia. Dėkui „Gijos Klinikoms“ už greitą priėmimą bei operavusiam daktarui Gintautui Pociui. MES UŽ LIETUVĄ!“, – skelbė jis.

Po jo įrašu savo palaikymo žinutes brūkštelėjo ir keli kiti nacionalinės komandos nariai.

„Sveik, Eima“, – rašė Donatas Motiejūnas.

„Laikyk tvirtą“, – linkėjo Deividas Sirvydis.

„Lai reabilitacija praeina kuo sklandžiau. Lai gyvenimas prisipildo dvasinės stirpybės. Gyvuok, broli“, – pridūrė Margiris Normantas.

Primename, kad planetos pirmenybėse nuo atsarginių suolo kilęs ir Tadą Sedekerskį keitęs E. Bendžius per vidutiniškai 16 minučių rinkdavo po 9,4 taško (39 proc. tritaškių).

Geriausias jam asmeniškai mačas buvo susitikimas su Graikija (92:67), kai snaiperis sušveitė 15 taškų (2/2 dvitaškiai, 3/4 traitaškiai, 2/2 baudos).

Tuo metu per akistatą su amerikiečiais Eimantas antrame kėlinyje iššlubavo į rūbinę, tačiau po didžiosios pertraukos vėl žengė ant parketo ir netgi pataikė porą tritaškių (iš viso 10 tšk.). Visgi kaip paaiškėjo vėliau, patirta trauma buvo rimtesnė, nei manyta iš pradžių.

Likę be patyrusio puolėjo lietuviai finišavo šeštoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)