Filipinai vadinami pasauline slydimo lynais sostine – toks transportas populiarus kalnuotose archipelago salose. Panašiai po amerikiečių gynybą čiuožinėjo Andreasas Obstas, Franzas Wagneris ir kompanija.

Vokiečiai liko ištikimi sau ir nė nebandė prilaikyti arklių, įsivėlę į taškų lenktynes, kurias laimėjo 113:111.

Delfi paklaustas, ar prieš pusfinalio mūšį su NBA delegatais planavo tokio tempo rungtynes, aukštaūgis Johannesas Thiemannas tvirtino, jog komanda išties buvo nusiteikusi įveikti amerikiečius jų pačių stiliumi.

„Taip, mes norėjome pasinaudoti tuo, jog amerikiečiai prastai ginasi atviroje aikštėje. O patys visaip bandėme apriboti varžovų greitų atakų skaičių. Aišku, tai padaryti itin sunku, bet kažkas pavyko.

Ar galima tokį rungtynių planą vadinti drąsiu? Na, mes turime daug taškus mėgstančių rinkti žaidėjų, daug kūrybingų krepšininkų. Taigi, toks yra mūsų pačių stilius. Daugelis komandų išsigąsta susidūrę su amerikiečiais, visą dėmesį skiria tam, kaip neprarasti kamuolio. Bet tuomet jų atakos sulėtėja, žaidimas stoja. Mėginome to išvengti ir žaisti rezultatyviai“, – aiškino J. Thiemannas.


„Tai – ne rizika, tai – mūsų žaidimas. Juk krepšinyje turi išnaudoti savo stiprybes. Gerai, amerikiečiai sumetė šimtą taškų – mes vis tiek pelnėme daugiau. Ar amerikiečiai išgąsdino mus pasiviję mačo pabaigoje? Ne, antraip mums nebūtų ką čia veikti. Aišku, atrodė pavojingai, bet jei pasitiki vienas kitu kaip mes, galima susitvarkyti ir tokiose situacijose“, – pasitikėjimą savo jėgomis demonstravo kitas priekinės linijos atstovas Moritzas Wagneris.

„Ėjome į aikštę laimėti rungtynių, o ne laukti, kol tai padarys amerikiečiai“, – apibendrino jo brolis F. Wagneris.

Amerikiečiai Maniloje to nepadarė jau antrą kartą – antrame etape Lietuva pirmoji papurtė krepšinio pradininkus, nugalėjusi 110:104.

Iki tol dar niekas nebuvo iš NBA atstovų sudarytai JAV nacionalinei komandai sumetęs tiek taškų. Atidžiai peržiūrėję vaizdo įrašą, vokiečiai kartelę kilstelėjo dar labiau.

Delfi paklaustas, kokios naudos davė Lietuvos pergalės analizė, buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Nielsas Giffey išskyrė du aspektus.

„Pirma, lietuviai parodė, kad JAV apskritai galima nugalėti. Antra, pamatėme, kaip jūs sėkmingai išnaudojote savo aukštaūgius, atakavote amerikiečiams susikeitus dengiamaisiais. Supratome, kad ir mums tai gali suveikti, kadangi aukštų žaidėjų mums netrūksta“, – sakė Vokietijos rinktinės atsarginis.

„Baudėme amerikiečius po krepšiu, išnaudojome turimą ūgio pranašumą – panašiai, kaip tai darė Lietuva“, – pridūrė F. Wagneris.


Tuo metu pagrindiniu rungtynių herojumi tapęs Andreasas Obstas, ne tik žaidęs rezultatyviausiai (24 taškai), bet ir pataikęs kertinį tritaškį mačo pabaigoje, labiau akcentavo pačių vokiečių susitikimą su amerikiečiais Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai) pasirengimo ciklo metu.

Tuomet Gordono Herberto auklėtiniai taip pat pirmavo dviženkliu skirtumu, tik pabaigoje jo neišlaikė ir nusileido 91:99.

„Nors tąsyk pralaimėjome, rūbinėje tarpusavyje kalbėjomės, jog kitą sykį amerikiečius tikrai galime įveikti. Nuo pat pradžių žinojome, kur amerikiečiams būna sunku, kur jų silpnosios vietos“, – patikino A. Obstas.


Iki šiol geriausias vokiečių pasiekimas planetos pirmenybėse buvo 2002 metais pelnyta bronza.

Sekmadienį finale „Die Mannschaft“ susirems su Serbija, kuri pirmajame pusfinalyje 95:86 įveikė Kanadą.

„Šiose rungtynėse krepšinis bus labiau europietiškas, bus daugiau taktinės kovos, mažiau žaidimo vienas prieš vieną, kuris dominavo šiandien. Jaučiu didelę pagarbą serbams dėl to, kad pateko į finalą be savo superžvaigždės Nikolos Jokičiaus“, – atsiliepė N. Giffey.

„Serbija – kieta komanda, žaidžia komandinį krepšinį, puikiai ginasi, turi gerą trenerį. Bus tikrai didelis iššūkis, bet tikiuosi, kad galime laimėti“, – užbaigė J. Thiemannas.

Tuo metu JAV krepšininkai mėgins nelikti be medalių antrame pasaulio čempionate iš eilės ir dėl bronzos sekmadienį rungsis su savo kaimynais iš Kanados.

Primename, kad galutinė Lietuvos rinktinė pozicija turnyre paaiškės šeštadienį, sužaidus rungtynes dėl penktos vietos su Latvija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją