28-erių G. Antetokounmpo po sezono buvo atlikta operacija ir krepšininkas vis dar atlieka reabilitaciją. Nepaisant to, puolėjas buvo įtrauktas į Graikijos rinktinės kandidatų sąrašą. Komandos treneris Dmitris Itoudis sako, kad atsakymas dėl didžiausios žvaigždės dalyvavimo pirmenybėse bus gautas jau netrukus.

„Jis stengiasi ir greitai bus įvertinta Giannio sveikatos būklė. Tada ir bus priimtas galutinis sprendimas“, – per daug neišsiplėtė jis.

Prieš metus vykusiame Europos čempionate G. Antetokounmpo tiesiog dominavo – pelnė 29,3 taško, atkovojo 8,8 kamuolio, atliko 4,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 32,7 naudingumo balo. Tiesa, graikams aukštumų tai negarantavo – ketvirtfinalyje jie krito prieš šeimininkę Vokietiją.

Kol G. Antetokounmpo situacija neaiški, kita NBA žvaigždė davė pažadą žaisti čempionate – Karlas-Anthony Townsas apsivilks Dominikos Respublikos marškinėlius. Apie tai jis pranešė savo „Instagram“ paskyroje.

„Tai visada reiškė daugiau nei žaidimas – atstovauti savo mamos šaliai, savo šaliai. Nekantrauju vėl užsivilkti marškinėlius ir pasimatysime Filipinuose“, – kalbėjo jis.


Paskutinį kartą Minesotos „Timberwolves“ lyderis rinktinėje žaidė dar 2013 metais. Triskart NBA „Visų žvaigždžių“ mačo dalyvis praėjusį sezoną buvo kamuojamas traumų ir fiksavo 20,8 taško, 8,1 atkovoto kamuolio ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Prie 27-erių centro rinktinėje gali prisijungti ir daugiau NBA atstovų – Dominikos Respublikos rinktinės sąraše taip pat yra NBA veteranas Alas Horfordas bei D. Sabonio komandos draugas Sakramento „Kings“ klube Chrisas Duarte.

Dominikos Respublika pasirodymą pasaulio čempionate pradės A grupėje su Italija, Angola ir Filipinais. Graikija startuos C grupėje su JAV, Naująja Zelandija ir Jordanija. Graikai – potencialūs Lietuvos varžovai kitame čempionato etape.

Pirmenybės prasidės rugpjūčio 25 d. ir truks iki rugsėjo 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją