Nors atkaklesnės kovos tikimasi tik viename (nuo 11 val. Pietų Sudanas – Puerto Rikas) iš aštuonių šeštadieni mačų, pasižiūrėti tikrai bus į ką.

Į pirmenybes stipriai nukraujavę atvykę serbai – be Nikola Jokičiaus, Vasiljės Micičiaus, Nemanjos Nedovičiaus, Nikolos Kaliničiaus ir kelių kitų garsių vardų – toje pačioje B grupėje susigrums su jų tautiečio Aleksandro Džordževičiaus treniruojama Kinija.

Kinai šiame turnyre sulauks reikšmingos pagalbos – šalies pasą gavo NBA klubo Minesotos „Timberwolves“ puolėjas Kyle'as Andersonas (vid. po 9,4 tšk.), Kinijoje gavęs kitokį vardą – Li Kaier. Krepšininko prosenelis buvo kinas. Nežinia, kiek tai lėmė K. Andersono sprendimą tapti L. Kaier – pranešama, kad priėmęs pasą jis gavo ir 1 milijono JAV dolerių išmoką.

Savo pasirodymą pradės Lietuvos rinktinei aktualios C grupės komandos: graikai nuo 11 val. 45 min. testuos Jordaniją, o JAV žvaigždės nuo 15 val. 40 min. spindės prieš Naująją Zelandiją.

Per pasirengimo kovas nė karto nesuklupusių amerikiečių gretose yra bent trys puikiai Lietuvos rinktinės kapitonui Jonui Valančiūnui pažįstami veidai: Brandonas Ingramas yra jo komandos draugas Naujajame Orleane, Jarenas Jacksonas jaunesnysis pirmaisiais metais NBA su lietuviu sudarė Memfio „Grizzlies“ priekinę liniją, o Joshas Hartas taip pat yra sezoną su JV praleidęs „Pelikanuose“.


Į aikštę žengs ir pats Luka Dončičius su visa slovėnų svita. 2017-ųjų Europos čempionai ir Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalio dalyviai F grupėje nuo 14 val. 30 min. tikrins, iš ko drėbti Venesuelos vyrai.

Kitame susitikime išvysime du turnyro debiutantus – Žaliojo Kyšulį ir Sakartvelą. Čia akys pirmiausiai kryps į abiejų komandų milžinų akistatą – Madrido „Real“ galiūnas Edy Tavaresas stos prieš Orlando „Magic“ bokštą Gogą Bitadzę.

G grupės favoritės statusą bandys pateisinti dabartinė Europos ir pasaulio čempionė Ispanija, kuri 16 val. 30 min. susirems su Dramblio Kaulo Krantu.

Ricky Rubio ir Lorenzo Browną praradę ispanai daugelio yra nurašomi, bet Sergio Scariolo auklėtiniams tai – jokia naujiena. Užtenka prisiminti pastarąsias Senojo žemyno pirmenybes ir tai, kas jose triumfavo.


Pasaulio čempionato naujienas kviečiame sekti portale Delfi – Filipinuose dirbs du sporto žurnalistai Mindaugas Augustis ir Martynas Bendikas, karščiausias akimirkas įamžins Delfi fotografas Josvydas Elinskas, o likusios pajėgos redakcijoje nušvies svarbiausias pirmenybių aktualijas.

Šeštadienio rungtynių tvarkaraštis:

B grupė (Filipinai)

11 val. Pietų Sudanas – Puerto Rikas
15 val. Serbija – Kinija

C grupė (Filipinai)

11:45 val. Jordanija – Graikija
15:40 val. JAV – Naujoji Zelandija

F grupė (Japonija)

11 val. Žaliojo Kyšulio salos – Sakartvelas
14:30 val. Slovėnija – Venesuela

G grupė (Indonezija)

12:45 val. Iranas – Brazilija
16:30 val. Ispanija – Dramblio Kaulo Krantas

Luka Dončič

Čempionate varžosi 32 rinktinės, komandos yra išskirstytos į aštuonias grupes po keturias. Dvi stipriausios kiekvienos grupės rinktinės žengs į kitą etapą, kur bus sudarytos naujos grupės – čia jos sužais dar dvejas rungtynes ir galiausiai vėl dvi stipriausios žengs į ketvirtfinalį.

Čempionės titulą gins Ispanija, prieš ketverius metus triumfavusi Kinijoje. Pasaulio čempionatas svarbus tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės, neskaitant Prancūzijos, kuri turi garantuotą vietą kaip žaidynių šeimininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją