Treneris Brianas Goorjianas iš jo išbraukė Matthew Dellavedovą ir Willą McDowellą-White‘ą.

Pirmasis tikėjosi nuvykti jau į trečią savo pasaulio čempionatą. 32-ejų gynėjas ilgiau nei dešimtmetį buvo neatsiejama Australijos ekipos dalis ir su ja dalyvavo trejose olimpinėse žaidynėse. Paskutinėse, 2021-aisiais vykusiose Tokijuje (Japonija), australai pelnė bronzą.

Pastaraisiais sezonais M. Dellavedovą kamavo nuolatinės traumos, privertusios gynybos specialistą palikti NBA lygą ir grįžti rungtyniauti į tėvynę.

Tiesa, pernai jį dar buvo pasitelkęs Sakramento „Kings“ klubas, kuriame australas dalinosi kamuoliu su Domantu Saboniu. Bet per 32-ejas sužaistas rungtynes vos 1,5 taško vidurkį rinkęs 2016-ųjų NBA čempionas vėl neišvengė traumų ir galiausiai po sezono sukirto rankomis su Melburno „United“ komanda, kuriai jau atstovavo 2021-2022 metais.

Trauma iš rikiuotės šiuo metu yra išvedusi ir buvusį žalgirietį Jocką Landale‘ą, tačiau tikimasi, kad aukštaūgis spės pasveikti iki pasaulio čempionato pradžios rugpjūčio 25 d.

Australija jį atidarys E grupėje Okinavoje (Japonija) kartu su šeimininkais, suomiais bei vokiečiais.

Kitą savaitę Žaliojo kontinento atstovai Melburne sužais trejas kontrolines rungtynes su Venesuela, Brazilija ir Pietų Sudanu.

Australijos rinktinės kandidatai:

Xavieras Cooksas, Dysonas Danielsas, Dante Exumas, Joshas Giddey, Chrisas Gouldingas, Joshas Greenas, Joe Inglesas, Nickas Kay, Jockas Landale'as, Patty Millsas, Duopas Reathas, Matisse'as Thybulle, Jackas White'as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją