Dar paauglystėje Madrido „Real“ gretose žibėjęs ir Eurolygos MVP tapęs L. Dončičius Dalaso vedliu tapo nuo pat savo pirmo sezono NBA lygoje, net kai komandoje dar žaidė legendinis Dirkas Nowitzkis.

Slovėnų įžaidėjas-puolėjas Vakarų konferencijos dugne besimalančią „Mavs“ į nuolatinę atkrintamųjų varžybų narę, tačiau Luka iš klubo vis tiek sulaukia priekaištų.

Praėjusiame sezone Dalaso komandai sekėsi sunkiai, viduryje sezono jie įsigijo superžvaigždę Kyrie Irvingą ir buvo vilčių, jog situacija pagerės, tačiau projektas iškart vaisių nedavė. Dalaso „Mavericks“ į atkrintamąsias nepateko.

K. Irvingas atnaujino savo kontraktą su klubu ir bandys siekti geresnių rezultatų kitame sezone, tačiau, klubo manymu, jei „Mavs“ nori siekti aukštumų, Luka Dončičius privalo numesti šiek tiek svorio.

Timas Cato iš portalo „The Athletic“ pranešė, kad keletas pagrindinių žmonių Dalaso organizacijoje nori, jog L. Dončičius šiais metais žaistų sverdamas mažiau.

Slovėno svoris ir bendras fizinis pajėgumas yra kėlę problemų praeityje. Atvykęs į paskutines dvi vasaros treniruočių stovyklas, Dončičius viršijo jam rekomenduotiną 104 kg kūno svorį per 14 kilogramų.

Aikštėje atrodo, jog šis viršsvoris krepšinio fenomenui netrukdo, tačiau būna momentų, kai galima pastebėti, jog slovėnas neturi pakankamai jėgų aktyviai gintis ar galingai žaisti paskutinėmis rungtynių minutėmis.

Didelis svoris L. Dončičiui iš dalies veikia ir kaip stiprybė, todėl pernelyg daug jo numesti irgi nereikėtų. Slovėnas puikiai moka naudoti savo jėgą aplink krepšį, dažnai atakuoja mažesnius už jį įžaidėjus.

Per penkis sezonus NBA lygoje, L. Dončičius vidutiniškai per rungtynes meta po 27,6 taško, nusiima po 8,6 kamuolio, atlieka po 8 rezultatyvius perdavimus ir perima po 1,1 kamuolį.

Luka Dončičius ateinantį rudenį žais ir FIBA pasaulio čempionate, kur mėgins su Slovėnija laimėti dar vieną medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją