„Jokio įtvaro, nieko – ranka visiškai sveika. Ir neprireikė jokios operacijos. Reikėjo rinktis ją arba reabilitaciją. Abiem atvejais būčiau negalėjęs žaisti mėnesį-kitą. Jeigu tik gali išvengti varžtų savo kūne, jų ir vengi. Taigi mes pasirinkome šį kelią“, – šypsojosi lietuvis.

Nepaisant dar praėjusio sezono viduryje diagnozuoto avulsinio dešiniojo nykščio lūžio, D. Sabonis tęsė sezoną ir demonstravo galingą žaidimą bei padėjo „Kings“ po 16 metų pertraukos grįžti į NBA atkrintamąsias varžybas.

„Kurį laiką negalėjau sportuoti su kontaktu. Atėjęs į treniruočių salę galėjau tik mėtyti į krepšį. Saugojau nykštį, nes kiekvienas sutrenkimas tik ilgino gijimo procesą. Tad negalėjau stoti į fizines akistatas su niekuo“, – savo veiklą vasarą apibūdino D. Sabonis.

Trečią kartą į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes patekęs Domas kiekviename mače vidutiniškai rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. Pagal pataikymą iš žaidimo Domas buvo dešimtas visoje lygoje (61,5 proc.), o pagal kovą dėl atšokusių kamuolių – apskritai pirmas.

Nenuostabu, kad iš karto po sezono Sakramento komanda lietuviui įteikė naują daugiamilijoninę – 5-erių metų trukmės ir 217 mln. JAV dolerių vertės – sutartį.

Tiesa, D. Sabonis, ypač po to, kai strigo atkrintamosiose, pripažino, kad dar turi erdvės tobulėjimui.

„Metimai – didelė dalis mano žaidimo nuo pat tada, kai atėjau į lygą. Vis gerinu juos ir auginu pasitikėjimą, taip pat mokausi, kad atakuoti krepšį, o kada ne. Negaliu mesti kaskart, kai esu apylaisvis, nes tuomet kamuolys mūsų puolime nebejudės. Pasitikiu savo krepšinio intelektu, kad rungtynių eigoje priimsiu tinkamus sprendimus, kaip elgtis“, – teigė jis.

Domantas džiaugėsi ir tuo, kad tarpsezonį prie komandos prisijungė triskart NBA čempionas, 35-erių metų lygos veteranas JaVale'as McGee, kuris kartu su ukrainiečiu Aleksu Lenu keis jį nuo atsarginių kėdžių, kai to reikės. Lietuvis taip pat laimingas ir dėl to, kad „Kings“ gretas papildė atakuojantis gynėjas Chrisas Duarte, su kuriuo jie yra kartu atstovavę Indianos „Pacers“.

Visgi labiausiai Domas gyrė Sašą Vezenkovą, atkeliavusį iš Pirėjo „Olympiakos“.

„Jis – Eurolygos MVP, kuriuo tapo su išskirtiniu žaidimo stiliumi ir nuolatiniais įkirtimais į baudos aikštelę. Jis labai protingas žaidėjas žinantis, kaip nubausti varžovų gynybą, ir yra puikus metikas. Laukiu nesulaukiu, kada pagaliau susitiksime“, – tikino 27-erių metų bokštas.

Pernai ilgai trukusį prakeiksmą nutraukę „Karaliai“ Vakaruose buvo treti, tačiau jau pirmajame atkrintamųjų rate nusileido „Golden State Warriors“ pajėgoms.

„Aš pasitikiu savo komandos draugais ir žinau, ką jie gali. Nuo rytojaus turime gerinti savo žaidimą ir, jeigu viskas bus gerai, manau, kad būsime tarp Vakarų konferencijos elito. Svarbiausia mums yra tęsti tai, ką pradėjome pernai, išlaikyti tą kultūrą, kurią sukūrėme.

Mums reikia ir geriau gintis. Visa statistika ir analitika, kurią daro treneriai, rodo, kad mes tikrai galime tai padaryti. Galbūt turime gynyboje išnaudoti daugiau energijos ir pasilikti jos mažiau puolimui. Jei tai subalansuotume, galime būti grėsminga komanda“, – tvirtino D. Sabonis.

Naujojo NBA reguliariojo sezono startas numatytas jau po trijų savaičių – spalio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)