Po trijų ketvirčių svečiai turėjo net 16 taškų persvarą, tačiau Memfio klubas pakilo į lemiamą šturmą ir likus žaisti mažiau nei dvi minutes po Mike‘o Conley tritaškio sumažino atsilikimą iki 88:90. Visgi tuomet vieną svarbiausių rungtynių metimų pataikė Donatas Motiejūnas, klaidinančių judesių virtine suklaidinęs Marcą Gasolį ir savo firminiu kabliu pelnęs du taškus.

Jau kitoje atakoje šeimininkų viltis atgaivino tritaškį pataikęs veteranas Vince‘as Carteris, tačiau Anthony Davisas taip pat atsakė taškais, o paskutinieji keturi „Grizzlies“ metimai buvo netaiklūs.

Simboliškose rungtynėse vos penkis taškus pelnęs V. Carteris aplenkė ilgametį savo konkurentą Alleną Iversoną ir pakilo į 23-iąją rezultatyviausių visų laikų žaidėjų sąrašo vietą. Nuo 22-oje vietoje žengiančio Ray‘aus Alleno 40-ies metų krepšininką skiria 144 taškai.

Be traumuoto Terrence‘o Joneso ir į žmonos gimdymą išvykusiu Dante Cunninghamo žaidusių „Pelicans“ gretose Donatas Motiejūnas per 22 aikštėje praleistas minutes viso surinko 6 taškus (2/3 met., 2/4 baud.), 2 rezultatyvius perdavimus bei po vieną atkovotą ir perimtą kamuolį.

Svečius šiose rungtynėse į priekį vedė neįprastas lyderis – sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs ir puikiu pataikymo procentu iš žaidimo atakavęs krašto puolėjas Solomonas Hillas.

Šeimininkai šiose rungtynėse itin prastai pataikė iš toli (6 iš 33 trit.), o prie to nemenkai prisidėjo ir M. Gasolis bei M. Conley, kartu pataikę tik 3 iš 13 tolimų metimų.

„Grizzlies“: Mike‘as Conley 17 (3/10 trit.), Zachas Randolphas 16 (9 atk. kam.), Marcas Gasolis 15 taškų (12 atk. kam., 9 rez. perd.).

„Pelicans“: Solomonas Hillas 23 (8/11 met., 4/6 trit.), Jrue Holiday 19 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), Anthony Davisas 18, Alexis Ajinca 12 taškų (10 atk. kam.).

Naujojo Orleano ekipa iki šios nakties varžovams iš Memfio buvo pralaimėjusi septynis kartus iš eilės.