39-erių būsimas „Šlovės muziejus“ narys, kurio karjera jau seniai saulėlydyje, vėl priminė apie save svarbiausiu savo komandai momentu. Nuo suolo akistatoje su Hjustono „Rockets“ pakilęs veteranas, tikrąja to žodžio prasme, įteikė „Spurs“ gyvybiškai svarbią pergalę namuose.

Pratęsimo pabaigoje, šeimininkams pirmaujant 110:107, kamuolys atsidūrė Jameso Hardeno rankose – vienas pagrindinių kandidatų laimėti MVP titulą išsisuko iš M. Ginobili gynybinių gniaužtų ir norėjo švystelėti tritaškį prieš pat sireną. Tačiau mohikanas iš Argentinos iš pasalų atliko bloką ir sugniaužęs kumščius negarsiai, bet džiaugsmingai surėkė iš triumfo – „Spurs“ serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3-2.

„Manu grįžo į praeitį ir vėl pademonstravo vieną iš ankstesnių laikų Manu pasirodymų, – savo auklėtinį, su kuriuo per 19 metų keturis kartus tapo NBA čempionu, gyrė Greggas Popovichius.

– Jis buvo mūsų vinis. Mes iš tikrųjų su Kawhi Leonardu priėjome prie jo už aikštės ribų ir pasakėme, kad jis kuruotų puolimą bei kurtų žaidimą. Ir jis tikrai atliko puikų darbą, kurio vertė – milžiniška.“

Championship DNA from the 39-year-old. #Manu pic.twitter.com/MTccaMOjy1— Bleacher Report (@BleacherReport) May 10, 2017

Net 32 minutes žaidęs veteranas ne tik pelnė 12 taškų, bet ir atkovojo 7 kamuolius bei atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Visgi labiausiai M. Ginobili žaidime sugrįžusi jaunystė atsispindėjo antro kėlinio pabaigoje, kai kairiarankis gynėjas atliko reidą link krepšio ir ataką užbaigė dėjimu dešine ranka – komandos draugai iš nuostabos net pašoko nuo suolo.

„Šis dėjimas dešine ranka ir dar per varžovą jam skaičiuojasi kaip trys dėjimai. Jis visuomet lenktyniauja su Patty Millsu ir Borisu (Diaw – buvusiu komandos draugu), kuris per sezoną atliks daugiau dėjimų. Už jį aš jam duodu tris dėjimus“, – juokėsi LaMarcusas Aldridge'as.

„Nežinau, ar jūs esate matę dėjimą atsispyrus ne ta koja, bet štai vieną galite įtraukti į rekordų knygas, – šypsojosi ir Danny Greenas. – Nuo to momento žinojau, kad jis – susikoncentravęs. Žinojau, kad jis mums suteiks teigiamos energijos. Manu yra toks vyrukas, kuriam nerūpi asmeninė statistika – jis tik nori laimėti. Jis atliko puikų darbą, net ir pabaigoje blokuodamas Jameso Hardeną tritaškį. Kas žino, kaip viską galėjo pasisukti, jei nebūtų jo blokavęs?“

DUNK ON 'EM MANU! pic.twitter.com/JtdKNVPQOY— San Antonio Spurs (@spurs) May 10, 2017

Bet „Spurs“ laimei į šį klausimą atsakymo ieškoti neteko. Komandai taip pat nereikės ir atsakymo į klausimą, kaip pakeisti savo lyderį Kawhi Leonardą, kuris nebaigė rungtynių dėl susižeistos dešinės čiurnos.

„Buvau susierzinęs, nes norėjau laimėti, – mintimis dalijosi per 38 minutes 22 taškus ir 15 atšokusių kamuolių surinkti spėjęs puolėjas. – Bet buvau laimingas matydamas, kaip komandos draugai kovoja ir nuskina pergalę.“

Jis taip pat nuramino visus San Antonijaus ekipos sirgalius – šeštose serijos rungtynėse Hjustone naktį iš ketvirtadienio į penktadienį išvysime 25-erių amerikietį ant parketo.