Praėjusį sezoną „Raptors“ su „Cavaliers“ susigrūmė Rytų konferencijos finale ir serijoje iki keturių pergalių nusileido 2-4. Šiais metais LeBrono Jameso kompanija nepaliko jokių šansų Toronto ekipai.

„Kiekvienas sezonas skiriasi. Niekada nežinai, kaip baigsi. Jaučiamės prastai, nes pralaimėti sunku. Ypač sunku pralaimėti taip – sausai. Dabar neverta dairytis atgal ir gailėtis. Turime pasimokyti iš to“, – kalbėjo JV.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos sekmadienį Toronte žaidė 25 minutes, pelnė 8 taškus (4/11 dvitaškiai), prametė tritaškį, atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 blokus, perėmė kamuolį.

„Galime dabar ieškoti pasiteisinimų – Kyle Lowry buvo susižeidęs, neužteko laiko pasiruošti. Gali rodyti pirštu į viską. Tačiau pirmiausiai reikėtų pažiūrėti į save ir paklausti, ar padarėme viską, ką galime. Ar išties esame geri, kad būtume čia. Tai pamoka“, – komentavo JV.

Krepšininkas teigė, kad reikia padaryti išvadas ir išnaudoti vasarą tobulėjimui.

„Vasarą tobulinsiu savo judesius ir metimus. Kiekvienais metais galiu kažką naujo išmokti, – tvirtino J. Valančiūnas. – Tritaškiai? Jei gali mesti tritaškius, esi geresnis. Jei gali pataikyti iš toliau, esi pavojingas – rengiuosi su tuo dirbti ir toliau“.

Po rungtynių „Raptors“ treneris Dwane'as Casey sakė, kad komandai trūko laiko susižaisti po įvykusių mainų, o ekipos lyderis DeMaras DeRozanas rėžė, kad tokiems norams jau per vėlu.

„Jei būtume turėję LeBroną savo komandoje, būtume laimėję, – kalbėjo D. DeRozanas. – Galime sakyti dabar ką norime – trūko laiko, visko, tačiau mes tiesiog nelaimėjome. Tai jau nutiko – buvome nušluoti ir vasara mums bus ilga“.

D. Casey visus pasiteisinimus vadino saldainiais Kalėdoms, tačiau jie niekam nerūpi.

„Žinoma, jei pirmoje treniruočių stovykloje būtume su šia grupe žaidėjų pradėję nuo pat pradžių, viskas gal būtų buvę kitaip. Džiaugiuosi, kad į komandą atėjo tie vyrukai. Mums tiesiog nepasisekė pusfinalyje, kad gavome „Cavaliers“. Tai buvo ne šluota, o benzininis pjūklas. Tačiau šis rezultatas neturėtų sumenkinti gero reguliaraus sezono. Kad ir kaip banaliai skambėtų, ši komanda gali augti ir tapti geresne“, – kalbėjo strategas.