213 cm ūgio kaunietis su Bruklino „Nets“ klubu pasirašė 4 metų bei 37 mln. JAV dolerių vertės sutartį, bet tai dar nereiškia, kad jis persikels į vieną didžiausių Niujorko rajonų.

Kadangi D. Motiejūnas vis dar yra apribotasis laisvasis agentas, Hjustono „Rockets“ klubas turi per 72 val. apsispręsti – „išlyginti“ Bruklino ekipos pasiūlymą ir jį išsaugoti arba paleisti į „Nets“ gretas.

Atsakymą, kur lietuvis tęs savo NBA karjerą, sužinosime vėliausiai antradienį 6.59 val. Lietuvos laiku. Tiesa, patys „raketų“ vadovai dar nežino, koks bus jų ėjimas, nors prieš porą dienų užtikrintai kalbėjo, jog nori išsaugoti D. Motiejūną savo sudėtyje.

„Džiaugiamės, kad pagaliau sulauksime atomazgos. Bet nenoriu komentuoti apie mūsų pasiūlymą, nes dar nenusprendėme, ką norime daryti“, – nedaugžodžiavo „Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey, laukiantis klubo savininko Leslie Alexanderio verdikto.

Su „Nets“ pasirašyta sutartis yra garantuota tik dvejiems metams, be to, su nemažomis išlygomis.

Vos tik įsigaliojus sutarčiai D. Motiejūnas garantuotai savo piniginę papildytų 5 mln., o iki sausio 10 d. klubas galėtų nuspręsti, ar per likusią sezono dalį išmokėti dar 3,5 mln.

Be to, iki kovo 1-osios Bruklino komanda gali 2017-2018 m. sezonui lietuvį paleisti, tačiau vis tiek įsipareigojo sumokėti 9 mln.

Paskutiniai dveji sutarties metai nėra garantuoti. Tai reiškia, kad po dviejų sezonų „Nets“ gali tiesiog atsisakyti D-Mo paslaugų. Prieš 2018-2019 ir 2019-2020 m. sezonus klubas savo sprendimą dėl krepšininko ateities komandoje turės priimti iki liepos 7 dienos. Kiekviename iš šių sezonų lietuviui priklausytų po 1 mln. priedas.

Jeigu „Rockets“ nuspręstų lietuviui pasiūlyti tokios pat vertės sutartį, Donato, be jo sutikimo, išmainyti jie negalėtų lygiai metus (nuo sutarties pasiūlymo datos). O išvykti į „Nets“ ekipą D. Motiejūnas, net ir pats norėdamas, taip pat negalėtų visus metus.

Visgi nors derybos su Hjustono komanda ir buvo itin ilgos bei labai sunkios, krepšininkas iš Lietuvos neprieštarautų vėl užsivilkti „Rockets“ marškinėlius.

„Kad ir į kurią komandą benueičiau, ketinu jai atiduoti savo širdį. Ruošiuosi atiduoti visas savo jėgas gindamas tą komandą – esu pasirengęs daryti savo darbą“, – po ilgos tylos viešai prabilo aukštaūgis.

Keturis sezonus Hjustone praleidęs D. Motiejūnas praėjusiame sužaidė 37 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 6,2 taško ir atkovodavo po 2,9 kamuolio.

„Rockets“ klubas lietuvį buvo iškeitęs Detroito „Pistons“ komandą, bet kaunietis ten neįveikė medicininės patikros. D-Mo vėl grįžo į Hjustoną ir po to sužaidė 17 rungtynių starto penkete. Nuo paskutiniųjų jau praėjo daugiau nei 7 mėnesiai.

Nors daugumai dar kyla klausimų dėl lietuvio nugaros būklės, jis pats dar prieš NBA sezono startą pats prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo. Tą patvirtinto ir „Nets“ gydytojai, kurie buvo patenkinti medicininės apžiūros rezultatais.

„Esu dėkingas Bruklino „Nets“ komanda, kad įvertino mano talentą. Jie patikrino mano sveikatą ir nerado jokių problemų. Tai nukėlė naštą nuo mano pečių“, – dėkojo lietuvis.

Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas.

„Nebuvo lengva, bet... Pripratau prie situacijos, – prisipažino D. Motiejūnas. – Savo darbo dalį atlikau, o savo agentui leidau tvarkytis su savąja. Esu patenkintas tuo, kaip viskas išsisprendė.

Jau skaičiuoju dienas. Paskutiniai keli mėnesiai buvo labai ilgi.“

Krepšinis.lt primena, kad per visą derybų laiką D. Motiejūnas atmetė „Rockets“ kvalifikacinį vienerių metų ir 4,4 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymą, bei nepasirašė ilgalaikės sutarties.

Hjustono ekipa pirmajam sezonui siūlė 7 mln., tačiau po jo pasiliko teisę iškart nutraukti susitarimą. Su sąlygomis nesutikęs D-Mo delsė, kol galiausiai pati „Rockets“ pasiūlymą atsiėmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)