Klubo prezidentė ir bendrasavininkė Jeanie Buss spaudai išplatintame pranešime teigė: „Šiandien aš ėmiausi veiksmų, kurie grąžins „Lakers“ į tas aukštumas, kurių reikalavo mano tėvas Jerry Bussas, ir kurių pagrįstai tikisi mūsų sirgaliai. Nuo šios akimirkos Earvinas Johnsonas bus atsakingas už visus su krepšiniu susijusius sprendimus ir už juos atsiskaitys man.

Mes jau kuris laikas ieškom naujo generalinio vadybininko, dirbsiančio su Earvinu ir treneriu Luke'u Waltonu, ir mes tikimės, jog jau greitai pranešime savo pasirinkimą. Earvinas, Luke'as ir būsimasis generalinis vadybininkas kartu pastatys naujos „Lakers“ didybės pamatus“.

Trejus pastaruosius metus į akrintamąsias nepatekę „Lakers“ išgyvena ilgiausią tokį periodą klubo istorijoje. Šiuo metu aukso ir purpuro spalvų klubo rezultatas – 19/39.

Ekipos pirmojo rato šaukimas artėjančioje naujokų biržoje Los Andželo dispozicijoje liks tik tuo atveju, jei paklius į pirmąjį trejetą. Jei šaukimas po loterijos iškris už pirmojo trejeto ribų, jis atiteks Filadelfijos „76ers” klubui.

Ilgamečio klubo savininko Jerry Busso sūnus Jimas prieš trejus metus pradėjęs eiti krepšinio operacijų viceprezidento pareigas pareiškė, jog jeigu Los Andželo ekipa už trejų metų atkrintamosiose nenukeliaus bent iki antrojo etapo, Jimas pasitrauks iš savo pareigų.