Dalyvaudamas tiesioginiame N1 televizijos eteryje kroatas teigė, kad Nikola dar nepasiekė nė pusės to, ką gali, todėl iškelti jo virš visų kitų didžių Europos žaidėjų jis negali.

„N. Jokičius žaidžia savo ritmu, o jo karjera dar nė nepasiekė 50 procentų. Ar jis statistiškai bus geriausias visų laikų NBA europietis? Ko gero, taip. Tačiau manau, kad Draženas, Dino Radja, Vlade Divacas ir A. Sabonis yra padarę tokius dalykius, prie kurių Nikola dar neprisilietė, nors ir tikiu, kad jis juos pasieks.

Jei A. Sabonis, būdamas 24-erių metų, žaistų šiandieninėje NBA arba Dino, arba aš... O žmonės, jeigu mes tais laikais bent būtume turėję galimybę žiūrėti NBA per TV, mes tikrai būtume buvę geresni. Aš manau, kad mano karjera būtų buvusi 30 procentų sėkmingesnė. Visgi aš nesu linkęs lyginti skirtingų kartų. Užbaigiant, N. Jokičiaus dydis ir žaidimo kokybė nekelia jokių klausimų“, – teigė Toni.

NBA arenose siautėjantis Nikola su šalies rinktine kol kas yra džiūgavęs tik kartą – 2016-aisias, kai Rio de Žaneire pasidabino sidabro medaliais.

Plačiame A. Sabonio glėbyje – olimpinis auksas ir dvi bronzos, pasaulio čempionato auksas ir sidabras bei Europos pirmenybių auksas, sidabras ir dvi bronzos.

T. Kukočius taip pat pakomentavo sidabrinį Serbijos rinktinės žygį pasaulio čempionate, kuris buvo atliktas net ir be to paties N. Jokičiaus.

„Tęstinumas yra svarbu. Pavyzdžiui, Svetislavas Pešičius, kuris treniravo mane ir prieš 40 metų, tebedirba su komanda. Jo didžiausias pliusas yra žinojimas, kaip sulipdyti individualybes į darnų kolektyvą. Jis tai rodo daugybę metų.

Galbūt kai kas pasakys, kad jie nelaimėjo aukso, bet tai padaryti yra labai sudėtinga. Yra žmonių, kurių karjeros taip ir baigiasi nepasiekus finalų. Medalis jau yra laimėjimas. Žinau, kad žaidėjai jaučia apmaudą po pralaimėto finalo, bet vokiečiai buvo labai geri ir per visą čempionatą nepatyrė nė vieno nesėkmės. Tuo negali pasigirti nei prancūzai, nei ispanai, nei tuo labiau amerikiečiai... Taigi sidabras yra didelis laimėjimas“, – tvirtino kroatų žvaigždė.

Primename, kad NBA lygoje, kurios duris pravėrė jau peržengęs 30 metų, A. Sabonis praleido septynis sezonus, per kuriuos uždirbo 47,838 mln. JAV dolerių.

Visus septynis kartus į atkrintamąsias patekusio Sabo vidurkiai lygoje – po 12 taškų ir 7,3 atkovoto kamuolio per 24 min., o asmeniniai rekordai – 33 taškai, 20 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 6 blokai.

Bene įspūdingiausias Sabo asmeninis pasiekimas NBA – tai, kad jis buvo net nominuotas MVP rinkimuose. 1999 metais Arvydas surinko tris žurnalistų balsus ir bendroje įskaitoje kartu su Hakeemu Olajuwonu pasidalino 13 vietą. Nugalėjo Jutos „Jazz“ žvaigždė Karlas Malone'as.

Savo ruožtu T. Kukočius NBA spindėjo nuo 1993-iųjų iki 2006-ųjų. 1996, 1997 ir 1998-aisiais jis vaidino svarbų vaidmenį „Buliuose“, kurie, į priekį vedami Michaelo Jordano ir Scottie Pippeno, triskart iš eilės tapo čempionais.

Asmeniniai Toni rekordai už Atlanto – 34 taškai, 14 sugriebtų kamuolių, 13 rezultatyvių perdavimų, 5 perimti kamuoliai, 4 blokai. T. Kukočius yra užfiksavęs ir 4 trigubus dublius.

Jo ir Sabo akistatos vyko ne tik NBA aikštelėse, bet ir olimpinėse žaidynėse. 1996-aisiais Atlantoje lietuviai po dviejų pratęsimų 83:81 palaužė kroatus, nors T. Kukočius sušveitė net 33 taškus ir nusiėmė 11 atšokusių kamuolių. Anksčiau laiko išsibaudavęs Arvydas tada atsakė savo dvigubu dubliu – 20 ir 14 sučiuptų kamuolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją