Lygos lyderių vardą prieš minėtąją pertrauką iš čempionų „Golden State Warriors“ perėmę „Rockets“ į šią akistatą stos galėdami pasigirti antra ilgiausia pergalių serija visose NBA pirmenybėse.

Net dešimt susitikimų iš eilės laimėjęs Hjustono klubas reguliariojo sezono pauzės metu pasipildė dviem patyrusiais krepšininkais – vidurio puolėju Brandanu Wrightu ir krašto puolėju Joe Johnsonu.

Būsimosios dvikovos šeimininkai šiame sezone gerokai sustiprino silpnąja komandos vieta pastaraisiais metais laikytą gynybą. Tarpsezoniu pasipildę Chrisu Paulu, P. J. Tuckeriu ir Lucu Mbah a Moute „Rockets“ taikosi į reguliariojo sezono nugalėotjų titulą bei kovą dėl NBA čempionų vardo.

Komandos tarpusavyje susitiko prieš Visų žvaigždžių savaitgalį. Tąsyk Minesotoje pergale rezultatu 126:108 iškovojo Hjustono klubas.

Ketvirtoje pajėgios Vakarų konferencijos vietoje žengiantys „Timberwolves“ žaidžia geriausią sezoną per daugiau nei dešimtmetį ir tikisi nutraukti trylika metų užsitęsusią nepatekimo į atkrintamąsias varžybas seriją.

Vedami Karl-Anthony Townso, Jimmy Butlerio ir Andrew Wigginso Vilkai šiandien gali pasigirti antru geriausiu pergalių ir pralaimėjimų santykiu žaidžiant su Vakarų konferencijos varžovais. Geresnį rezultatą šioje kategorijoje demonstruoja tik Hjustono krepšininkai.

Tiesioginės transliacijos iš Teksaso valstijos pradžia – naktį iš penktadienio į šeštadienį, 3 val. Lietuvos laiku.

Stebėti tiesiogines NBA rungtynių transliacijas šį savaitgalį kviečia ir Sport1 televizija. Jų eteryje šeštadienio vidurnaktį stos Filadelfijos „76ers“ ir Orlando „Magic“ ekipos, o sekmadienį – Klivlando „Cavaliers“ ir San Antonijaus „Spurs“. Pastarosios rungtynės prasidės 22 val. 30 min.