Abu klubai Vakaruose išsirikiavo skirtinguose aštuoneto poliuose: „Spurs“ (61/19) tikrai finišuos antroje, o „Blazers“ (40/40) – septintoje vietoje. Ir nors šios rungtynės jau nebeturės jokios įtakos turnyro lentelėje, tačiau abiems komandoms tai bus puiki repeticija prieš lemiamas sezono kovas.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape San Antonijaus klubas susigrums su kovingąja Memfio „Grizzlies“ komanda. Abi jos pernai finišavo identiškose pozicijose, o „Spurs“ pranašumą įrodė gana lengva – 4:0.

Bet lengvo pasivaikščiojimo šiemet Greggas Popovichius nesitiki. Tą įrodo ir trenerio nusiteikimas: jeigu viso sezono metu lyderius jis stengdavosi patausoti, tai paskutiniuose dviejuose mačuose to daryti jau neketina.

„Aš labai laukiu paskutinių dvejų rungtynių – niekas jose nesiilsės“, – prieš akistatas išvykose su „Blazers“ ir Jutos „Jazz“ kalbėjo G. Popovichius.

Tuo metu Portlando krepšininkų atkrintamosiose laukia pats kiečiausias riešutas – geriausia lygos komanda „Golden State Warriors“, žaidusi praėjusiuose dviejuose finaluose, o šiemet tarp visų 30 klubų iškovojusi daugiausiai pergalių.

Vietą elitiniame Vakarų aštuonete „Blazers“ krepšininkams garantavo ir Denverio „Nuggets“ nesėkmė praėjusią naktį, ir pačių pergalė prieš „Jazz“ ekipą. Šiame susitikime komandos lyderis Damianas Lillardas pagerino ir asmeninį, ir visos komandos rezultatyvumo rekordą – pataikęs 9 tritaškius iš 14 gynėjas surinko net 59 taškus.

„Jau prieš rungtynes žinojau, kad juos atakuosiu, nes žinojau, kad mums jos – itin svarbios“, – prisiminė D. Lillardas.

Verta pažymėti, kad tokį pasirodymą amerikietis surengė ne prieš bet ką, o prieš geriausiai besiginančią NBA komandą, Vakaruose užimančią penktą vietą. O ar pavyks pademonstruoti kažką panašaus prieš antrą geriausiai besiginantį lygos klubą (sezono serijoje 2-1 pirmauja „Spurs“)?

Atsakymas – antradienio rytą nuo 5 val. Lietuvos laiku tiesiogiai per DELFI TV. Šias rungtynes krepšinio mylėtojams tradiciškai stebėti padės komentatorius Rokas Grajauskas.