Trumpam atsidurti dėmesio centre pavyko ir „Raptors“ vidurio puolėjui Jonui Valančiūnui.

Rekordą pagerinusiam D. DeRozanui duodant interviu, lietuvis atžingsniavo amerikiečiui už nugaros ir greta jo galvos iškėlė lapą su skaičiumi „52“, iliustruojantį puolėjo rezultatyvumą.

Taip J. Valančiūnas simboliškai imitavo legendinę Wilto Chamberlaino nuotrauką, kurioje vienas garsiausių NBA aukštaūgių laiko lapą su užrašu „100“. Būtent tiek taškų 1962-ųjų kovo 2-ąją pelnė tuometinis Filadelfijos „Warriors“ vidurio puolėjas, pasiekęs iki šiol nepagerintą lygos rekordą.

Išvyęs Valančiūno pokštą D. DeRozanas pratrūko kvatotis, juoką sunkiai tramdė ir amerikietį kalbinę žurnalistai.

Visgi keletą kartų pakartojęs, kad Jono juokelis vykęs ir taps „virusiniu įrašu“, D. DeRozanas surimtėjo ir tvirtino, kad tapti rezultatyviausiu nebuvo jo tikslas.

„Aš tikrai nesitaikiau į rekordą, mano tikslas nebuvo pelnyti tiek daug taškų. Mano tikslas buvo laimėti kartu su komanda“, – teigė D. DeRozanas, su 52 taškais (17/29 met., 5/9 trit., 13/13 baud., 8 rez. perd.) apskritai pagerinęs „Raptors“ žaidėjo per vienas rungtynes pelnytų taškų rekordą.

Iki šiol po 51 tašką buvo pavykę pelnyti Terrencui Rossui ir Vince'ui Carteriui.

Apskritai D. DeRozanas tapo tik ketvirtuoju žaidėju šį NBA sezoną, peržengusiu pusšimčio per rungtynes pelnytų taškų ribą. Iki šiol tai padaryti pavyko LeBronui Jamesui, Jamesui Hardenui ir Bradley Beal'ui.

Pats pokšto autorius JV šiose rungtynėse pelnė 6 taškus ir atkovojo 5 kamuolius per 16 aikštėje praleistų minučių.

Toronto komanda šias rungtynes laimėjo 131:127 ir Rytų konferencijoje užima 2-ąją vietą.