23-ejų metų slovėnas pelnė 35 taškus (7/12 dvit., 4/9 trit., 9/12 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų, o jo atstovaujama Dalaso „Mavericks“ (20/16) ekipa namuose 129:114 (36:30, 29:21, 34:28, 30:35) nugalėjo Hjustono „Rockets“ (10/25) krepšininkus.

Šeimininkai užtikrintai pirmavo visas rungtynes, o įvairioji NBA statistika konstatuoja, kad L. Dončičius tapo daugiausiai taškų lygos istorijoje (95) per du iš eilės „trigubais“ dubliais paženklintus susitikimus pelniusiu krepšininku.

Per šį sezoną L. Dončičius jau yra surinkęs aštuonis trigubus dublius, kitaip vadinamus trigubais dviženkliais (dviženkliai skaičiai trijose asmeninės statistikos kategorijose).

„Perdavimai komandos draugams visuomet buvo tai, kas skirdavo Luką iš kitų krepšininkų. Tačiau dabar prie asistavimo jis pridėjo ir išskirtinį rezultatyvumą ir tapo košmaru prieš jį besiginančiam ar tai daryti besiruošiančiam žaidėjui“, – reziumavo „Rockets“ vyriausiasis treneris Stephenas Silasas, anksčiau pats dirbęs „Mavericks“ trenerių štabe.

L. Dončičius keletą kartų perdavimais komandos draugus rado šveisdamas kamuolį beveik per visą aikštę, kas gerokai pradžiugino ir pralinksmino „Mavericks“ strategą Jasoną Kiddą.

„Įprastai per rungtynes tokių perdavimų būna 0. Arba 2, – šypsojosi lygos legenda. – Nežinau kodėl, tačiau Davis Bertanis yra vienas iš mėgstamiausių Lukos žmonių, kuriuos jis suranda atakos smaigalyje, jau apibėgusius gynybą. Manau, tokie dalykai mūsų žaidimui prideda smagumo.“

„Mavericks“ komandai, kuri Vakarų konferencijoje po penkių pergalių iš eilės pakilo į penktąją vietą, Christianas Woodas pridėjo 21, Dwightas Powellas – 19, o Timas Hardaway'us – 18 taškų.

Autsaiderei „Rockets“ ekipai 23 taškus pelnė Jalenas Greenas.

Kiti rezultatai

Šarlotės „Hornets“ – Oklahomos „Thunder“ 121:113, Indianos „Pacers“ – Klivlando „Cavaliers“ 135:126, Bostono „Celtics“ – Los Andželo „Clippers“ 116:110, Toronto „Raptors“ – Memfio „Grizzlies“ 106:119, San Antonijaus „Spurs“ – Niujorko „Knicks“ 122:115.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją