2015 metais S. Curry laimėjo sezono MVP titulą ir finale su „Warriors“ peržengė LeBrono Jameso kariaunos barjerą. Pernai Ouklando ekipa pagerino NBA rekordą per reguliarųjį sezoną iškovodama net 73 pergales, Stephenas vėl laimėjo MVP ir visi laukė dar vieno „geltonųjų“ triumfo.

Tačiau finale buvo perrašyti lygos metraščiai – 1-3 atsilikdama „Cavs“ sugebėjo atsitiesti, po reto grožio septintųjų serijos rungtynių triumfuoti 4-3 ir į Klivlandą parvežti pirmąjį istorijoje NBA titulą.

Šioje serijoje S. Curry rinko „tik“ po 22,6 taško – tai buvo 7,5 taško mažiau nei reguliariajame sezone. Toks kritimas žemyn – antras lygos istorijoje. Blogiau yra pasirodęs tik Magicas Johnsonas, kuris 1989 metais netgi užsitarnavo „Tragiškojo Johnsono“ pravardę, kai finale „Lakers“ sausai nusileido „Pistons“ krepšininkams.

Per paskutinius tris mačus 28-erių gynėjas iš viso pelnė vos 20 taškų, iš žaidimo pataikęs tik 7 metimus iš 24 (4 iš 17 tritaškių). Jis kartu su Karremu Abdul-Jabbaru (1974) yra vieninteliai MVP laimėtojai, suklupę septintose finalų rungtynėse. Praėjusių metų serijoje S. Curry sugebėjo netgi padaryti daugiau klaidų (30) nei rezultatyvių perdavimų (26).

Bet krepšininkas nebėgo nuo šių nesėkmių – prisiėmęs kaltę Stephas darė viską, kad antrus metus iš eilės toks scenarijus nepasikartotų. Vasarą atsisakęs žaisti olimpinėse žaidynėse ir laisvą laiką praleidęs su šeima, S. Curry vėl atrodo išalkęs pergalių.

Ir nors „Warriors“ gretose šiemet scena tenka dalintis kartu su Kevinu Durantu, snaiperis būtent atkrintamosiose demonstruoja savo geriausią sportinę formą. Lemiamose kovose nė vienas žaidėjas nepataikė daugiau tritaškių už jį (53) ir tik du gali pasigirti didesniu rezultatyvumu (28,6 tšk.). Be to, amerikietis dar per kiekvieną mačą atlieka ir po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Nenoriu pajusti to, ką jutau pernai, – prisipažino S. Curry. – Darysiu viską, kas bus mano jėgose, stengdamasis krepšį atakuoti kiekvienose rungtynėse.“

„Warriors“ iki finalo su tokiu S. Curry žaidimu bei K. Durantu ir kitų ekipos narių indėliu atžingsniavo be kluptelėjimų – 12:0. Po „karių“ kojomis krito Portlando „Trail Blazers“, ir Jutos „Jazz“ ir San Antonijaus „Spurs“ klubai.

„Jis puikios sportinės formos, – Stephą gyrė su žaidėjais individualiai dirbantis Bruce'as Fraseris. – Jis krepšį atakuoja itin tiksliai. Stephas kur kas geriau pasiruošęs nei praėjusiam finalui. Jis visada nori laimėti, todėl galite įsivaizduoti, koks jis nepatenkintas dėl praėjusių metų pasirodymo. Todėl šįkart jis stengsis ištaisyti klaidas.“

Trečius metus iš eilės prieš Klivlando kariauną stosiantys „Warriors“ krepšininkai ne tik patys nori susigrąžinti čempionų karūną, bet ir ją pirmą kartą uždėti K. Durantui, vasarą atvykusiam iš „Thunder“ klubo.

„Šiose atkrintamosiose Stephas progresas buvo kur kas ryškesnis, – pabrėžė komandos treneris Steve'as Kerras. – Praėjusiais metais jis susižeidė jau pirmame atkrintamųjų mače ir visą likusį kelią link viršūnės kovoja su trauma. Manau, kad įvertinus aplinkybes, jis sužaidė nuostabiai. Nors dabar jis man atrodo kur kas šviežesnis, greitesnis ir stipresnis.“

Pirmosios NBA finalo iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos jau šiąnakt. Nuo 4 val. ryto jas Lietuvos vienintelė transliuos SPORT1 televizija.