Savo pranašumą „Pacers“ įrodė jau pirmoje susitikimo pusėje, po kurios komandas skyrė 25 taškai. Per pirmus du kėlinukus šeimininkų puolimą pirmyn tempė po 15 taškų surinkę Sabonis ir T. J. Warrenas, o aukštaūgis Mylesas Turneris dar iki ilgosios pertraukos blokavo net 6 metimus.

Pirmoje paskutinio ketvirčio pusėje ant suolo sėdęs ir nuo jo nebepakilęs Domantas viso aikštėje praleido 31 minutę, per kurią aukštaūgiui pavyko surinkti 21 tašką (7/9 dvit., 1/1 trit., 4/5 baud.), 15 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvius perdavimus, kuriuos lietuvis komandos draugams išdalino prarasdamas tik vieną kamuolį.

Bent 20 taškų ir 15 atkovotų kamuolių jaunasis Sabas surinko šeštą kartą savo karjeroje. Tris kartus tokį pasiekimą Domui užfiksuoti pavyko pernai, o dar tris kartus – šių metų pirmenybėse. Šiose rungtynėse 80 proc. taiklumu iš žaidimo atakavusiam aukštaūgiui tai buvo taikliausias pasirodymas tarp minėtų šešių tokio pobūdžio susitikimų.

Visus savo pelnytus taškus dviem taikliais tritaškiais surinkęs Turneris dvikovoje su „Hornets“ pasiekė naują karjeros rekordą – 8 blokai. Negana to, vidurio puolėjas prie komandos pergalės pridėjo 10 atkovotų ir 2 perimtus kamuolius.


„Pacers“ pergalės siekiui nesutrukdė net trijų atakuojančių gynėjų netektis – dėl trumpalaikių traumų susitikimą praleido Victoras Oladipo ir Edmondas Sumneris, o Jeremy Lambas praeitose rungtynėse su „Raptors“ patyrė itin sudėtingą ir visam sezonui krepšininką iš rikiuotės išmetusią kelio traumą.

Pergalė Indianapolio komandai ne tik padėjo psichologiškai atsitiesti po Kanadoje patirto vieno iš trijų skaudžiausių pralaimėjimų klubo istorijoje, bet ir gali tapti pirmu žingsneliu link optimalios sportinės formos atgavimo. Iki triumfo prieš „Hornets“ Indianos krepšininkai buo laimėję vos dvejas iš devynerių pastarųjų rungtynių.

Banguoti „Pacers“ rezultatai taip pat tapo išskirtiniu atveju NBA istorijoje. Pastarąjį kartą po 35 taškų ar didesniu skirtumu pralaimėtų rungtynių tokia pat įtikinama persvara artimiausią savo susitikimą laimėti buvo pavykę dar 1966-ų lapkritį tą padariusiems Los Andželo „Lakers“.

„Pacers“: Domantas Sabonis 21 (15 atk. kam., 9 rez. perd.), T. J. Warrenas 19, Justinas Holiday 16, Malcolmas Brogdonas 15 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), Dougas McDermottas ir JaKarras Sampsonas po 10 taškų.

„Hornets“: Milesas Bridgesas 17, Calebas Martinas 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ namuose naktį iš ketvirtadienio į penktadienį žais su vienais iš pagrindinių Jono Valančiūno atstovaujamo „Grizzlies“ klubo konkurentų kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose – Portlando „Trail Blazers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)