M. Jordanas ar LeBronas Jamesas? Billas Russellas ar Wiltas Chamberlainas? Stephenas Curry ar Kevinas Durantas? Senoji mokykla ar naujosios krepšinio tendencijos?

Debatai dėl šių klausimų tarp NBA fanų amžinai tęsiasi įvairiuose pasaulio kampeliuose. ESPN krepšinio sirgaliams pabandė padėti rasti atsakymus ir sureitingavo geriausius krepšininkus per 74 metų lygos egzistavimo istoriją.

ESPN ekspertai atliko vidinį balsavimą, kuriame buvo vertinamos įvairios teorinės žaidėjų galimybės rungtyniaujant vienas prieš vieną, jų karjeros pasiekimai ir karjeros piko rezultatai.

Simboliška, kad iš viso į ESPN sąrašą pateko 74 buvę ir esami lygos žaidėjai, tarp kurių beveik absoliučią daugumą sudaro krepšininkai amerikiečiai.

Iš europiečių į geriausiųjų dešimtuką nepateko niekas, o arčiausiai jo atsidūrė Dalaso „Mavericks“ legenda Dirkas Nowitzkis, kuriam skirta 19-oji pozicija. Giannis Antetokounmpo buvo įvertintas 27 pozicija, Pau Gasoliui – 65-a, o Tony Parkeris įvertintas 70-ąja reitingo vieta.

Argentiniečiui Manu Ginobili ESPN sąraše skyrė 58-ąją poziciją. Pažymėtina, kad už geriausių dešimtuko ribos liko nūdienos superžvaigždės Stephenas Curry, Kevinas Durantas ir Jamesas Hardenas, kuriems atitinkamai skirtos 13, 14 ir 32 pozicijos.

Tuo metu pati aukščiausia pozicija, kaip jau minėta, atiteko M. Jordanui.

„Geriausias visų laikų krepšininkas. Šešiskart NBA čempionas su „Bulls“, laimėjęs 6 NBA finalų MVP titulus ir 5 reguliariojo sezono MVP titulus. Žmogus, tapęs ikona, kurio spindėjimas abiejose aikštės pusėse apibrėžė krepšinio kartą ir sukūrė naujus standartus jo pėdomis sekantiems žaidėjams“, – „Bulls“ legendą apibūdino ESPN.

Antroji pozicija sąraše atiteko vis dar aktyviam krepšininkui – 35-erių metų Los Andželo „Lakers“ puolėjui LeBronui Jamesui, savo kraityje turinčiam 3 NBA čempiono titulus, iškovotus su Majamio „Heat“ ir Klivlando „Cavaliers“.

„Jameso žaidimas paremtas jėga, bet jo sugebėjimas perduoti kamuolį taip pat yra viena iš didžiausių puolėjo stiprybių. 4 kartus sezono MVP tapęs LeBronas iš naujo sukūrė įvaizdį, kaip turi atrodyti karjeros piką pasiekęs atletas. Tačiau net ir būdamas 35-erių, žaisdamas 17 sezoną lygoje, jis ir toliau taikosi į čempiono titulus“, – apie „Karaliumi“ vadinamą krepšininką rašo ESPN.

Pažymėtina, kad LeBronas yra vienintelis dar aktyvus lygos žaidėjas, patekęs į geriausiųjų visų laikų NBA žaidėjų dešimtuką.

Visas geriausių žaidėjų dešimtukas

1.Michaelas Jordanas
2.LeBronas Jamesas
3.Kareemas Abdul-Jabbaras
4.Billas Russellas
5.Magicas Johnsonas
6.Wiltas Chamberlainas
7.Larry Birdas
8.Timas Duncanas
9.Kobe Bryantas
10.Shaquille'as O'Nealas



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)