JAV sostinės atstovų šiąnakt laukė itin sudėtinga užduotis. Savoje arenoje trijų pratęsimų pareikalavusią dvikovą su Finikso klubu „Wizards“ baigė likus mažiau nei devyniolikai valandų iki susitikimo Indianapolyje pradžios.

Užsivedę po dramatiškos pergalės, svečiai pradėjo rungtynes agresyvia ir efektyvia gynyba. Susidūrę su varžovų aktyvumu „Pacers“ pataikė tik 3 iš 13 pirmųjų metimų iš žaidimo, tačiau likusią kėlinio atakavo solidžiu 64 procentų taiklumu (9/14).

Prie sėkmingos antrosios pirmo kėlinio pusės prisidėjo ir nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Domantas Sabonis. Nors vos žengęs į aikštę lietuvis nesugaudė du taškus su jo pražanga pelniusio Markieffo Morriso, kitame aikštės gale „Pacers“ varžovus nubaudė dviem galingais dėjimais užbaigtais Sabo ir Victoro Oladipo deriniais du-prieš-du.

Šaltakraujiškai realizuotą tolimą dvitaškį pirmame kėlinyje pridėti spėjusį Domą po pertraukėlės sustabdė trečioji asmeninė pražanga, eliminavusi aukštaūgį iš aikštės likusiai pirmosios rungtynių pusės daliai.

Artėjant trečio ketvirčio pabaigai aikštėje vėl pasirodęs vidurio puolėjas ir toliau nemažino apsukų bei tęsė efektyvų ir naudingą pasirodymą. Per 25 aikštėje praleistas minutes Sabonis surinko 15 taškų (6/7 met., 3/4 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvius perdavimus bei po 2 blokus ir klaidas.

Tai buvo jau penkioliktasis šio sezono ir keturioliktasis nuo atsarginių žaidėjų suolelio pradėtose rungtynėse surinktas Domanto dvigubas dublis. Pagal pastarąjį skaičių lietuvis pirmauja visoje NBA lygoje.

Negana to, Sabonio progresą ir stabilumą puikiai iliustruoja pastaruosiuose susitikimuose fiksuojama serija. „Pacers“ aukštaūgis jau devintose rungtynėse iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių. Tai ilgiausia tokia serija trečius metus NBA lygoje rungtyniaujančio Domo karjeroje.

Indianos ekipa pergalingu tapusį pranašumą susikrovė po iš karto po ilgosios pertraukos. Varžovams energija neprilygę „Wizards“ šiąnakt viso suklydo net 22 kartus, o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo rezultatu 32:52.

Ryškiam „Pacers“ dominavimui po lentomis didžiausią postūmį suteikė dvigubus dublius surinkusių Sabonio ir Myleso Turnerio duetas. Starto penkete rungtynes pradėjęs Domanto komandos draugas šiąnakt pasiekė naują karjeros rekordą – 17 atkovotų kamuolių.

Ryškiausi Vašingtono komandos lyderiai Johnas Wallas ir Bradley Bealas kartu pataikė vos 3 iš 18 metimų iš žaidimo ir nuo atsarginių žaidėjų suolelio nepakilo nuo trečiojo kėlinio vidurio. Abu gynėjai rungtynes baigė pelnę po 7 taškus.

„Pacers“: Mylesas Turneris 18 (17 atk. kam.), Domantas Sabonis 15 (10 atk. kam.), Bojanas Bogdanovičius 14, Victoras Oladipo (6 atk. kam., 9 rez. perd.), Aaronas Holiday ir Darrenas Collisonas po 12, Thaddeusas Youngas 10 taškų (9 atk. kam.).

„Wizards“: Markieffas Morrisas 16, Thomas Bryantas 11, Jeffas Greenas ir Chassonas Randle‘as po 10 taškų.

Devynias pergales per pastarąsias vienuolika rungtynių iškovojusių „Pacers“ artimiausia dvikova laukia naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Indianos ekipa svečiuose susitiks su Atlantos „Hawks“ klubu.