Pirmą kartą su tokiomis problemomis susidūręs Meeksas įtariamas vartojęs NBA lygoje draudžiamus ipamoreliną ir augimo hormonus skatinantį peptidą-2. Tokio ilgio diskvalifikacija neleis snaiperiui dalyvauti atkrintamosiose varžybose bei privers jį praleisti iki ketvirtadalio 2018-19 metų sezono.

Pats krepšininkas neigia vartojęs draudžiamus preparatus ir žada rašyti apeliaciją dėl tokio sprendimo. Žaidėjo teigimu, jis niekada nėra net prisilietęs prie tokio plauko ar medžiagų ar bet kokių narkotikų ir šią situaciją vadina „klaidingais kaltinimais“.

„Wizards“ klubo atstovai atsisakė komentuoti šią naujieną bei pareiškė, jog susilaiko nuo bet kokių tolimesnių žingsnių iki Meekso apeliacijos išnagrinėjimo.

30-ies metų snaiperis šiame sezone vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 14,5 minutės ir pelnydavo po 6,3 taško. Diskvalifikacija žaidėjui atsilieps ir finansiškai – kiekvienos praleistos atkrintamųjų rungtynės jam kainuos po 29,999 JAV dolerius, o kitame sezone ši suma išaugs iki 31,045 dolerių per susitikimą.

Tiesa, Meeksas kitam sezonui neturi galiojančios sutarties, tačiau gali pasinaudoti žaidėjo opcija ir pratęsti savo kontraktą dar vienam sezonui. Tokiu atveju atakuojantis gynėjas kitais metais uždirbtų 3,5 milijono JAV dolerių, iš kurių būtų priverstas sumokėti minėtąją sumą.

Kalbama, jog Vašingtono organizacija jau anksčiau žinojo su būsimuoju suspendavimu susijusią informaciją. Tokią nuomonę pagrindžia ir faktas, jog likus dienai iki naujienos paviešinimo „Wizards“ pasirašė sutartį iki sezono pabaigos su įžaidėju Ty Lawsonu, šiame sezone kartu su Donatu Motiejūnu rungtyniavusiu Kinijos krepšinio lygoje.