Žaidimo kūrėjai turi tradiciją – prieš prasidedant naujo krepšinio simuliatoriaus komunikacijai, jie viešai išduoda kelių krepšininkų būsimą pajėgumą. Praėjusių metų NBA čempionams Stephenui Curry ir Kevinui Durantui atiteko atitinkamai 94 ir 96 reitingo taškai – ir tai nekėlė klausimų ar abejonių. Kitas atvejis – Dwightas Howardas, kuriam buvo skirtas tik 81-as lygis. Tai vienas žemiausių naujojo Šarlotės „Hornets“ centro puolėjo įvertinimas „NBA 2K“ serijoje per visą jo karjerą.

Vienas iš įdomiausių atsitikimų, paskelbus būsimus pajėgumus, yra susijęs su „2K Sports“ bendruomenės vadovu „Ronnie2K“ ir Vašingtono „Wizards“ lyderiu Johnu Wallu. NBA krepšininkas buvo ypač nepatenkintas savo būsimu reitingu. Jis tai viešai paskelbė savo socialinio tinklo paskyroje, pažymėdamas ir žaidimo kūrėjų atstovą.

Po šio įvykio kurį laiką buvo galima stebėti beprecedentį ginčą. Visgi galutinė atomazga buvo pasiekta tada, kai į konfliktą įsitraukė ir filmų suaugusiems žvaigždė, pasiūliusi savo paslaugas už aukštesnį J. Wallo reitingą vaizdo žaidime. Tiesa, šis pasiūlymas neišdegė ir buvo nepriimtas.

Lonzo Ballas

Nepaisant skandalų, „NBA 2K“ dizaineriai parodė ir papasakojo apie keletą esminių pokyčių ir naujienų. Visų pirma, naujame sezone „Nike“ tampa lygos aprangos rėmėja. Šis paramos pasiūlymas yra išskirtinis tuo, kad nuo šiol aprangos gamintojo ženklas bus aiškiai matomas ant marškinėlių ir šortų.

Taip pat buvo pakeisti daugumos NBA komandų uniformos dizainai. Žaidimo kūrėjai, atsižvelgdami į šias naujienas, nuvyko į Niujorką ir nuskenavo visas uniformas, kad galėtų perteikti kuo tikroviškesnį vaizdą vartotojams.

Įdomu ir tai, kad Los Andželo naujokas Lonzo Ballas buvo atvaizduotas avėdamas „Nike“ batelius ir tai vėl sukėlė aukštą ažiotažo lygį, nes nebėra aišku ar šis krepšininkas vis dar avės savo prekės ženklo avalynę naujajame sezone.

Žaidimo grafikos programuotojai pasistengė, todėl nuo šiol bus galima įžvelgti kiekvieno virtualaus krepšininko randą ir raukšles, kurios yra ir realiame gyvenime. Dauguma krepšininkų buvo nuskenuoti, o kai kurie netgi prašėsi savanoriškai atvykti į žaidimo kūrimo studiją, norėdami kuo tikroviškesnės savo kopijos kūrinyje.

„NBA 2K18“ pasirodymas numatytas rugsėjo 15 d. Demonstracinė versija, kurios metu jau bus galima susikurti savo paties kopiją ir pradėti karjerą, pasirodys rugsėjo 8 d.