Russello Westbrooko tritaškis su sirena Denveryje ne tik padovanojo pergalę Oklahomos „Thunder“ komandai, tačiau ir atėmė paskutinę „Nuggets“ ekipos viltį. Taip paskutinę vietą Vakarų konferencijos aštuonete užsitikrino Portlando „Trail Blazers“ klubas.

Apskritai, Vakaruose jau net aiškios visos pirmojo etapo poros. Vienintelė intriga išlieka kovoje dėl 4-5 vietos – ji nulems, kuri komanda turės namų aikštės pranašumą.

Vakarų konferencijos ketvirtfinalio poros:

Ouklando „Golden State Warriors“ (1) – Portlando „Trail Blazers“ (8)
San Antonijaus „Spurs“ (2) – Memfio „Grizzlies“ (7)
Hjustono „Rockets“ (3) – Oklahomos „Thunder“ (6)
Los Andželo „Clippers“ (4*) Jutos „Jazz“ (5*)

* – vieta dar gali pasikeisti

Visiškai kitokia situacija Rytų konferencijoje – čia kol kas aiškios tik šešios komandos, o dėl likusių dviejų vietų atkrintamosiose kovoja Indianos „Pacers“, Čikagos „Bulls“ ir Majamio „Heat“ klubai.

Septintoje pozicijoje žygiuojanti „Pacers“ yra iškovojusi 40 pergalių ir patyrusi 40 pralaimėjimų, o vienodą balansą (39/41) su „Heat“ turintys „Bulls“ krepšininkai aukščiau rikiuojasi dėl geresnio tarpusavio akistatų santykio.

Negana to, Majamio krepšininkų per likusius du turus laukia ir patys nepalankiausi varžovai.

Likęs šių trijų komandų tvarkaraštis:

Indianos „Pacers“ – Filadelfijos „76ers“
Indianos „Pacers“ – Atlantos „Hawks“

Čikagos „Bulls“ – Orlando „Magic“
Čikagos „Bulls“ – Bruklino „Nets“

Majamio „Heat“ – Klivlando „Cavaliers“
Majamio „Heat“ – Vašingtono „Wizards“

Nemažai pokyčių gali įvykti ir tarp šešių vietas atkrintamosiose jau užsitikrinusių komandų: Klivlando „Cavaliers“ gali prarasti pirmąją vietą, Bostono „Celtics“ gali pakilti į pirmą arba nusmukti į trečią poziciją, „Raptors“ turi šansų finišuoti antra (paskutinį mačą žais prieš „Cavs“ ), o Atlantos „Hawks“ ir Milvokio „Bucks“ dar gali susikeisti pozicijomis. Vienintelė Vašingtono „Wizards“ iš ketvirtosios vietos jau yra nebepajudinama.

Taip kad mūsų laukia dar trys itin intriguojančios NBA naktys!