Šeimininkų galimybes atsitiesti po praėjusią naktį net 24 taškų skirtumu patirto pralaimėjimo Detroite smarkiai sumažino prieš pat rungtynes „Pacers“ stovyklą pasiekusios prastos naujienos. Dėl dešiniojo kelio skausmo antrąsias šio sezono rungtynes praleisti teko rezultatyviausiam komandos krepšininkui Victorui Oladipo.

Po 24,9 taško per rungtynes renkantį gynėją starto penkete pakeitęs Lance'as Stephensonas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių ir užfiksavo pirmąjį dvigubą dublį nuo 2016-ųjų metų kovo mėnesio, tačiau svarbiausioje susitikimo atakoje prarado kamuolį ir palaidojo Indianopolio klubo galimybes iškovoti pergalę.

Likus kelioms valandoms iki susitikimo pradžios šeimininkai nebuvo užtikrinti ir dėl Domanto Sabonio pasirodymo aikštėje. Visgi didžiojo kairės kojos piršto skausmų kamuotas lietuvis žengė ant parketo ir per 19 sužaistų minučių pasižymėjo 6 taškais (3/7 met.), 8 atkovotais kamuoliais ir 4 rezultatyviais perdavimais, prie kurių pridėjo po vieną perimtą kamuolį, bloką ir klaidą.

Šiame sezone savo gebėjimą kurti progas komandos draugams vis ryškiau atskleidžiantis Domas jau ketvirtose rungtynėse iš eilės atliko bent 3 rezultatyvius perdavimus, taip pakartodamas šių metų spalio pabaigoje pasiektą geriausią karjeros rezultatą.

Ketvirto kėlinio viduryje Sabonis perėmė kamuolį ties varžovų tritaškio linija ir ryžosi veržtis link krepšio, kur jį pasitiko trys „Mavericks“ krepšininkai. Metimą prametęs lietuvis taip susierzino dėl jo manymu be pagrindo neužfiksuotos svečių pražangos, jog susikaupusį įniršį išliejo kumščiu smogdamas į krepšio konstrukciją.

Indianos ekipa artėjant susitikimo pabaigai pirmavo 90:84, tačiau Dalaso žaidėjai sugebėjo spurtuoti 14:4 ir šventė dar vieną pergalę prieš į atkrintamąsias varžybas nusitaikiusią Rytų konferencijos komandą. Šiame sezone 11 rungtynių laimėję „Mavericks“ net aštuonis kartus įveikė geresnį nei penkiasdešimties procentų pergalių ir pralaimėjimų balansą turinčius klubus.

„Bankers Life Fieldhouse“ arenoje susirinkę žiūrovai pirmo kėlinio viduryje griausmingomis ovacijomis pasitiko į aikštę žengusį svečių komandos įžaidėją Yogi Ferrellą. Iš Indianos valstijos kilęs ir du sezonus kartu su Oladipo Indianos universitetui atstovavęs gynėjas sugrįžimą namo atšventė šiąnakt tapdamas vienu rezultatyviausių „Mavericks“ žaidėjų.

Pelnytų taškų skaičiumi svečių komandos gretose Ferrellą pranoko tik veteranas Dirkas Nowitzki. Dvidešimtąjį sezoną NBA lygoje žaidžiantis vokietis žiūrovus pribloškė epizodu, kai perėmė kamuolį išskriedamas už aikštės ribų, o kitame aikštės gale šią akimirką vainikavo taikliu tritaškiu metimu.

Dviejų pralaimėjimų seriją „Pacers“ bandys nutraukti naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai svečiuose susitiks su pastaruoju metu stebėtinai efektyviai rungtyniaujančiais Čikagos „Bulls“ krepšininkais.

„Pacers“: Lance'as Stephensonas (15 atk. kam., 5 kl.), Mylesas Turneris ir Darrenas Collisonas (7 rez. perd.) po 16, Bojanas Bogdanovičius 13, Thaddeusas Youngas 11, Cory Josephas 10 taškų.

„Mavericks“: Dirkas Nowitzki 15 (7/10 met., 7 atk. kam.), Yogi Ferrellas ir Harrisonas Barnesas po 13, Wesley Matthewsas ir Dwightas Powellas po 12, Devinas Harrisas 10 taškų.