Pakeliui persirengimo kambario link D. Sabonio laukė triukšmingi „Kings“ gerbėjai, o naujokas noriai sveikinosi su naujosios komandos fanais, išsirikiavusiais greta aikštės prieigų.

Sakramento „Kings“ (20/36) namuose pranoko Minesotos „Timberwolves“ (29/25) 132:119 (29:37, 42:27, 28:37, 33:18).

Per 33 aikštėje praleistas minutes D. Sabonis pasižymėjo 22 taškais (10/18 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 2/3 baudų), 14 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyviais perdavimais, taip pat suklydo 4 kartus.

Žinia apie naują karjeros stotelę D. Sabonį užklupo Atlantos mieste, likus kelioms valandoms iki „Pacers“ išvykos rungtynių prieš „Hawks“.

„Beprotiška, tiesiog beprotiška. Daug lagaminų, skambučių, tiesiog beprotiškos 36 valandos“, – paskutinės paros įspūdžiais dalinosi D. Sabonis.

Po dvikovos lietuvis buvo paklaustas, kaip tokiomis aplinkybėmis sekėsi ruoštis rungtynėms, kai prieš pat dvikovą dar nebuvo aišku, ar lietuvis jau galės išbėgti ant parketo vilkėdamas naujosios komandos marškinėlius.

„Paprasčiausiai norėjau padėti komandai. Atvykome tik ryte, įprastos procedūros, COVID-19 testas ir panašiai. Tiesiog ėjau žaisti ir padėti komandai. Sirgaliai čia beprotiški, esu sužavėtas“, – debiutu džiaugėsi D. Sabonis.

„Kings“ šio vakaro rungtynėse atliko net 32 rezultatyvius perdavimus, o tai trečdaliu daugiau nei komandos vidurkis šiame sezone (23,3 rezultatyvaus perdavimo).

Pats D. Sabonis atliko 5 rezultatyvius perdavimus, kartais atrodė, jog aikštėje rungtyniauja ne rungtynių dieną prie komandos prisijungęs naujokas, o ekipos senbuvis.


Anot lietuvio, visi rungtynėse jautėsi komfortabiliai ir norėjo dalintis kamuoliu.

„Priėmimas puikus, sirgaliai labai šiltai mus pasitiko. Fanai šį vakarą – nuostabūs, nežinau, nė ką pridurti, esu šoke. Čia atvykau kovoti, kovoti dėl komandos ir sirgalių, bei laimėti“, – jau spaudos konferencijoje žadėjo D. Sabonis.

Patį faktą, jog buvo iškeistas, lietuvis priėmė kaip savaime suprantamą.

„Čia NBA, žinau, kaip čia viskas veikia. Buvau iškeistas praėjusią naktį. Čia noriu rasti naujus namus ir, panašu, tokius ir radau. Mane šiltai priėmė, jaučiausi mylimas, man čia patinka.

Tai nauja pradžia ir tai intriguoja: noriu kiekveną dieną varžytis ir siekti pergalių“, – spaudos konferencijoje pridūrė lietuvis.

D. Sabonis buvo paklaustas, kokią žinutę norėtų pasiųsti „Kings“ sirgaliams, ko jie galėtų tikėtis iš komandos, kurioje – D. Sabonis.

„Kietai žaisime ir dalinsimės kamuoliu. Šį vakarą tai buvo puikus to pavyzdys. Atlikome 32 rezultatyvius perdavimus. Tai svarbi žaidimo dalis, nuo kurios gali atsispirti ir mėgautis krepšiniu“, – kalbėjo D. Sabonis.

Lietuvis neabejojo, jog su vienu iš „Kings“ lyderių DeAaronu Foxu ilgai bendros kalbos aikštėje ieškoti nereikės.

„Jis nuostabus žaidėjas, spinduliuoja gerą energiją, greta jo jaučiausi puikiai, kaip ir jis gerai jaučiasi greta manęs. Manau, rungtynės po rungtynių seksis tik lengviau“, – vylėsi lietuvis.

Primename, kad Sakramento klubas mainais į „Pacers“ trio atsisveikino su Tyrese'u Haliburtonu, Buddy Hieldu bei Tristanu Thompsonu. Komandos taip pat apsikeitė naujokų biržos šaukimais.

„Kings“ Vakarų konferencijoje užima 12-ą vietą, nuo papildomų rungtynių dėl vietos atkrintamosiose varžybose zonos komandą skiria vos viena pergalė. Beje, 10-ą poziciją – paskutinę, leidžiančią pretenduoti į atkrintamąsias, užima Jono Valančiūno atstovaujamas Naujojo Orleano „Pelicans“.

Artimiausias rungtynes vasario 13-ą „Kings“ žais Vašingtone: dvikova prieš „Wizards“.

Domanto Sabonio statistika

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)