Rezultatyviausias praėjusio sezono Rytų konferencijos žaidėjas šiąnakt išplatino pasisakymą, kuriame užsiminė, jog praleis artėjančių 2017-18 metų pirmenybių startą:

„Mano kūnas nėra negrįžtamai pažeistas. Aš grįšiu į aikštę, ir būsiu tuo pačiu žaidėju, kuriuo buvau iki traumos. Niekada nebuvo jokių požymių, kad aš galėčiau negrįžti ant parketo, ar kad ši trauma atsilieps tolimesnei mano karjerai.

Galbūt šiame sezone aš nepradėsiu rungtyniauti taip anksti, kaip visi norėtų, bet aš žaisiu toliau, ir žaisiu taip pat gerai, kaip iki šiol. Joks daktaras man nepateikė jokios kitokios prognozės“.

Dabartinė žaidėjo sveikatos būklė sukėlė naująja I. Thomaso darboviete tapusių „Cavaliers“ nepasitenkinimą. Apie galimą mainų anuliavimą užsiminusi Klivlando ekipa ketina iš Bostono klubo reikalauti papildomos kompensacijos, tačiau „Celtics“ laikosi ryžtingos pozicijos ir neketina pasiduoti varžovų spaudimui.

Paaiškėjus, jog LeBrono Jameso atsovaujamas klubas medicininės patikros metu nusivylė Isaiah traumos situacija, JAV žiniasklaida skelbė, jog „Cavs“ bandys iš Brado Stevenso treniruojamos ekipos gauti vieną iš pastarųjų dviejų naujokų biržų trečiųjų šaukimų – Jayleną Browną arba Jaysoną Tatumą.

Nepaisydami Klivlando išreikštų amibicijų „Celtics“ šaltakraujiškai tęsė komandos kompletavimą – negarantuotą sutartį su klubu pasirašė šiųmetinėje biržoje nepašauktas naujokas L.J. Peakas, o Bostono treniruočių komplekse pluša vietą sudėtyje išsikovoti siekiantis puolėjas Thomas Robinsonas.

Tokie generalinio vadybininko Danny Ainge'o sprendimai netiesiogiai išreiškė organizacijos poziciją susidariusioje situacijoje: L.J. Peakui vieta priešsezoninės treniruočių stovyklos žaidėjų sąraše, kuriame leidžiama registruoti 20 krepšininkų, atsilaisvina (-tų) tik Kyrie Irvingą į komandą atsiuntusių mainų patvirtinimo atveju.
Danny Ainge'as

Mainų dalyvių ateitis turi paaiškėti ketvirtadienį vietos laiku – tai paskutinė diena, kai „Cavaliers“ turi priimti galutinį sprendimą dėl I. Thomaso medicininės patikros rezultatų.

Tiesa, Klivlando klubas gali pateikti prašymą „Celtics“ abipusiu susitarimu pratęsti apžiūros laikotarpio terminą, tačiau Bostono atstovai tvirtina, jog Rytų konferencijos čempionams pateikė išsamią įžaidėjo ligos istoriją, ir neįžvelgia jokių iš savo pusės atliktų nusižengimų.

Paskutiniojoje ESPN portalo pateiktoje informacijoje teigiama, jog „Cavs“ ženkliai sumažino savo reikalavimus ir iš oponentų prašys ateities vieno iš penkių Bostonui priklausančių pirmojo rato šaukimų.

Po šio sezono neapribotu laisvuoju agentu tapsiantis I. Thomasas šiais metais uždirbs tik 6,3 milijono JAV dolerių. Pelningiausią karjeros kontraktą pasirašyti tikėjęsis mažylis dėl „Cavaliers“ sukeltų abejonių ilgalaike jo sveikatos būkle lgali likti labiausiai nuskriaustu abiejų komandų ginčo dalyviu.

Praėjusių metų pirmenybėse įžaidėjas vidutiniškai rinko po 28,9 taško per rungtynes.